21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Τα 8 χειρότερα three-quels όλων των εποχών

    Μπορεί μέχρι στιγμής να έχουν εμφανιστεί αρκετά πετυχημένες τριλογίες, όπως το “Lord of the Rings”, “Back to the Future”, “The Dark Knight”, παρόλα αυτά υπάρχουν πολλές που ενώ ξεκίνησαν δυναμικά, δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την επιτυχία, κυρίως λόγω της τελευταίας τους ταινίας. Παρακάτω λοιπόν, παρουσιάζονται οι χειρότερες τρίτες προσθήκες, που δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν τους οπαδούς τους και που αποδεικνύουν πως στη τρίτη ταινία καίγεσαι.

    1-2

    Pirates of the Caribbean: At World’s End

    Μπορεί στα πρώτα δύο μέρη ο καπετάν Jack Sparrow και η παρέα του, να παρουσίασαν ένα πολύ ενδιαφέρον κόσμο και να προσέφεραν άφθονο χιούμορ και δράση, παρόλα αυτά στο τρίτο μέρος όλα άρχισαν να βουλιάζουν. Σενάριο που έμπαζε από παντού, απογοητευτικό τέλος και το γεγονός ότι είδαμε πιο πολλά εφέ από τον ίδιο τον Johnny Depp, απογοήτευσαν τους fans, αν και πρόσφερε πολλά κέρδη στα ταμεία.

    2

    Spiderman 3

    Τι να πρωτοπείς για την τρίτη συνέχεια του Spiderman. Το ότι ο ίδιος ο Peter Parker παρατάει το καθήκον του για να γίνει emo (κι όμως!) και το γεγονός ότι χορεύει ενώ όλη η πόλη κινδυνεύει, λέει πολλά. Επίσης παρουσιάζονται όχι ένας, αλλά τρεις κακοί, με έναν από αυτούς να είναι ο Venom, ο μεγαλύτερος εχθρός του Spiderman, ο οποίος όμως παρουσιάζεται στα τελευταία 20 λεπτά της ταινίας. Πολλά κενά στο σενάριο και το γεγονός ότι επιχείρησαν να δείξουν πολλά πράγματα σε λίγο χρόνο, δεν επέτρεψαν στην παραγωγή να αποκτήσει τέταρτη συνέχεια.

    3-1

    The Matrix Revolutions

    Το πρώτο Matrix του 1999 έφερε να πάνω κάτω στον κινηματογράφο, καθώς παρουσίασε μια τελείως πρωτότυπη ιστορία και έδωσε αρκετή τροφή για σκέψη. Το δεύτερο μέρος έδωσε ακόμα περισσότερα στοιχεία για τον κόσμο, χωρίς να ικανοποιεί βέβαια όσο το πρώτο, μέχρι πού ήρθε τελικά η τρίτη συνέχεια να τα καταστρέψει όλα. Αντί να αναφέρει περισσότερα πράγματα για τον κόσμο, στάθηκε περισσότερο στις μάχες και τα εφέ, παρουσιάζοντας κιόλας ένα άκρως απογοητευτικό τέλος της ιστορίας.

    4

    X-Men: The Last Stand

    Όταν ο Brett Ratner ανέλαβε τη θέση του  Bryan Singer στη σκηνοθεσία, τα πάντα άλλαξαν στον κόσμο των X-Men. Οι αποφάσεις που πήρε όσο αφορά την εξέλιξη κάποιων χαρακτήρων, οι απρόσμενοι θάνατοι, αλλά και το γελοίο τέλος, είναι στοιχεία που δημιούργησαν τις έντονες αντιδράσεις των fans, κυρίως αυτών που διαβάζουν το comic της σειράς.

    5-1

    The Hangover Part III

    Ενώ το πρώτο Hangover πρόσφερε άφθονο γέλιο, κυρίως με τις απίστευτες στιγμές του και το πρωτότυπο σενάριο του, το δεύτερο μέρος δεν τα πήγε και τόσο καλά. Ήρθε όμως και το τρίτο για να αποδείξει πως το Hangover έχει χάσει τελείως το δρόμο του, με τη περιβόητη “αγέλη των λύκων” να απογοητεύει για άλλη μια φορά.

    6

    Terminator 3: Rise of the Machines

    Μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις. Εκεί που τελειώνει το δεύτερο μέρος και περιμένεις να έρθει η τρίτη συνέχεια και να σου δείξει τον περιβόητο πόλεμο μεταξύ μηχανών και ανθρώπων, οι δημιουργοί αποφάσισαν να ακολουθήσουν το ίδιο σενάριο ξανά, με  τον “Terminator” δηλαδή, να προσπαθεί να σώσει για άλλη μια φορά τον John Connor από τις κακές μηχανές. Τα ίδια και τα ίδια..

    7

    Batman Forever

    Με την αποχώρηση του Tim Burton από την καρέκλα του σκηνοθέτη, όλοι άρχισαν να ανησυχούν από νωρίς για τη τρίτη συνέχεια του Batman. Με τον Val Kilmer πλέον στο ρόλο του Batman, αλλά και με δυνατό cast (βλέπε Jim Carrey, Tommy Lee Jones, Nicole Kidman), η ταινία μπορεί να ήταν υποψήφια για 3 Oscar, παρόλα αυτά ήταν άκρως απογοητευτική και σχεδόν κατέστρεψε τον κόσμο που δημιούργησε ο Burton.

    8-1

    The Godfather Part III

    Τελευταίο στη λίστα, το τρίτο μέρος του Νονού, που εδώ που τα λέμε, δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς κακή ταινία, απλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φτάσει τα προηγούμενα μέρη ούτε στο ελάχιστο. Πάντως αποτελεί το πιο εύστοχο παράδειγμα πως παρόλο που μια ταινία είναι υποψήφια για 7 Oscar, είναι ικανή να απογοητεύσει ακόμα και τους πιο φανατικούς της οπαδούς.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles