15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Τα Angry Birds κάνουν δυναμικό comeback και η αιτία είναι ο… COVID-19!

    Μπορεί τα Angry Birds πριν από περίπου 10 χρόνια να αποτελούσαν το πιο “hot” mobile game, ένα πραγματικό «φαινόμενο» που βοήθησε σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των mobile games, παρόλα αυτά σήμερα μπορούμε να πούμε ότι δεν διαθέτουν τόσο τη λάμψη του παρελθόντος (οι φανατικοί gamers πάντοτε βρίσκουν κάτι πιο φρέσκο και νέο για να ασχοληθούν). Μάλιστα, με τη μόδα των Angry Birds να έχει περάσει η εταιρεία ανάπτυξης του, Rovio, κλήθηκε πριν από μερικούς μήνες να αντιμετωπίσει μια σειρά από οικονομικά προβλήματα, τα οποία οδήγησαν στην απόλυση πολλών στελεχών της. Παρόλα αυτά, μπορεί τα πράγματα να μην πηγαίναν τόσο καλά, όμως το τελευταίο διάστημα τα Angry Birds πήραν ξανά τα πάνω τους… Αιτία για την παραπάνω άνοδο; Μα φυσικά… η πανδημία του COVID-19!

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Rovio, οι πωλήσεις και τα έσοδα αυξήθηκαν κατακόρυφα για την περίοδο από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, αυτή η αύξηση ανήλθε στο 160% σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο πέρσι. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Rovio, η ζήτηση για τα Angry Birds αυξήθηκε κατακόρυφα, καθώς αρκετοί ήταν οι gamers που προτίμησαν να περάσουν τις ώρες του lockdown, παρέα με τα «θυμωμένα πουλιά». Επιπλέον, μεγάλα ήταν τα κέρδη και στην ταινία Angry Birds 2, καθώς την περίοδο του lockdown ήταν ανάμεσα στα κορυφαία films που προτίμησαν οι χρήστες να παρακολουθήσουν στο Netflix για την περίοδο της άνοιξης. Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, είναι εμφανές ότι ο COVID-19 βοήθησε τα Angry Birds στο να κάνουν το δικό τους… comeback!  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles