15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Τα αποτελέσματα του Παγκύπριου Διαγωνισμού Φωτογραφίας «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ»

    Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στην Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας, στη Λευκωσία, ανακοινωθήκαν διαδικτυακά τα αποτελέσματα του 5ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα «Αγαπώ την Κύπρο» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Stressball και τον Σύνδεσμο «Ένα όνειρο Μια Ευχή».

    Όπως ανέφερε σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο συντονιστής της Ομάδας του Stressball, Γιάννης Κανάρης, ο Διαγωνισμός αγκαλιάστηκε, όχι μόνο από το ευρύ κοινό της Κύπρου, αλλά και από κατοίκους 12 διαφορετικών χωρών, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό με 1308 φωτογραφίες. Ο διαγωνισμός διήρκεσε 2 μήνες και είχε αρωγούς και συμπαραστάτες το Υφυπουργείο Τουρισμού, τους Επίτροπους  Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

    Ο Πρόεδρος του ιδρύματος «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» Γιώργος Πενηνταέξ σε χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους τους φωτογράφους εθελοντές που συνέβαλαν στην επιτυχία του διαγωνισμού. Τώρα όπως ανάφερε θα μπορούν να προσφέρουν το χαμόγελο στο πρόσωπο των μικρών παιδιών που μπορεί να μην έχουν χαμογελάσει ποτέ τους μέχρι σήμερα. Μέσα από απλές εθελοντικές δράσεις, ανέφερε, μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά. 

    Ποιές φωτογραφίες απέσπασαν βραβείο

    Στην κατηγορία «Ασπρόμαυρο», βραβείο απέσπασαν οι ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, NATALIE ZACHARIA, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ. Έπαινο εξασφάλισαν οι ΘΕΚΛΑ ΓΑΒΡΙΗΛ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΟΥΡΑΝΗΣ, ΝΙΝΑ ΧΑΣΑΠΗ, ΑΝΤΡΕΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ και ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΔΗΣ.

    Βραβεία για την Κατηγορίας «Τοπίο», απονεμήθηκαν στους ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΟΥΡΑΝΗΣ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ. Έπαινο εξασφάλισαν οι ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΠΠΟΣ, ΡΑΦΑΕΛΛΟΣ ΜΑΡΚΙΤΑΝΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΜΠΟΛΗΣ και ΘΕΚΛΑ ΓΑΒΡΙΗΛ.

    Για την κατηγορία «Portrait Photography», βραβείο απονεμήθηκε στους DESPINA ANASTASIS, DANIELLA SAVVA, NATALIE ZACHARIA. Έπαινο εξασφάλισαν οι ΦΑΝΟΣ ΑΒΟΥΡΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ, ΝΙΝΑ ΧΑΣΑΠΗ και ΣΤΑΘΗΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ.

    Για την κατηγορία «Food Photography», βραβείο απονεμήθηκε στους ΜΑΡΚΕΛΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, DESPINA ANASTASIS, DANIELLA SAVVA. Έπαινο εξασφάλισαν οι ΑΝΤΡΕΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ και ΕΛΙΑ ΑΛΕΞΟΓΙΑΝΝΗ.

    Για την κατηγορία «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ», βραβείο απονεμήθηκε στους ΡΑΦΑΕΛΛΟΣ ΜΑΡΚΙΤΑΝΗΣ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ. Έπαινο εξασφάλισαν οι ΙΣΜΗΝΗ ΠΑΦΙΤΗ και ΜΑΡΙΚΑ ΣΩΡΗΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.

    Βραβεία στην κατηγορία «overall» δόθηκαν στους DANIELLA SAVVA, NATALIE ZACHARIA και ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. 

    Σημειώνεται ότι 400 περίπου φωτογραφίες έχουν αξιοποιηθεί και έχουν εκτυπωθεί σε μορφή ημερολογίων γραφείου, εβδομαδιαίο calendar, tote bags, μαξιλάρια, coasters και magnets. Σε όλο το υλικό αναγράφεται το όνομα του φωτογράφου και δημιουργού της κάθε φωτογραφίας. Όλα τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν για ενίσχυση του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles