24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τα apps και τα smartphones που θα σε βοηθήσουν στην φοιτητική σου ζωή!

    Εάν το smartphone σου αποτελεί προέκταση του χεριού σου και θες να κάνεις ευκολότερη την καθημερινότητα σου ως φοιτητής/σπουδαστής, σου ετοιμάσαμε μία σειρά από χρήσιμες mobile εφαρμογές, τις οποίες μπορείς να κατεβάσεις ή να βρεις δωρεάν στο κινητό ή στο tablet σου. Βέβαια, οι εφαρμογές για να τρέξουν θέλουν και το κατάλληλο κινητό τηλέφωνο οπότε για να σε βοηθήσουμε στην επιλογή σου, έχουμε συγκεντρώσει τα καλύτερα smartphones από την ευρεία γκάμα προϊόντων που θα βρεις στα καταστήματος Κωτσόβολος και που θα καλύψουν πλήρως τις «φοιτητικές» ανάγκες σου… Ας δούμε όμως πρώτα τις top εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν στην καθημερινότητα σου και θα σε βγάλουν… ασπροπρόσωπο!  

    anoigmata-2

    Mobile Apps

    Microsoft Office Mobile 

    Που πας ξυπόλητος στα αγκάθια, χωρίς Office, Powerpoint και Excel; Η Microsoft κυκλοφορεί την δημοφιλή σουίτα μέσω του App Store της Apple και του Play Store της Google και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο θα σου δώσει τη δυνατότητα να φέρεις εις πέρας τις πανεπιστημιακές εργασίες (ή να κάνεις αυτή τη διόρθωση της τελευταίας στιγμής στην εργασία σου) ακόμη και εάν βρίσκεσαι «εν κινήσει»!

    Διατίθεται σε: Android, Apple  

    microsoft-office-mobile-xl

    Evernote

    Για τους γνώστες η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι το Α και το Ω του καλού σπουδαστή-φοιτητή. Το Evernote σου δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψεις τις σκέψεις σου σε κείμενο, εικόνα και ήχο, να δημιουργήσεις υπενθυμίσεις, ραντεβού, υποχρεώσεις, οι οποίες κατηγοριοποιούνται  ανάλογα με τις ανάγκες σου. Με δυνατότητα συγχρονισμού ανάμεσα σε δύο συσκευές, το Evernote θα σε βοηθήσει να οργανώσεις καλύτερα την φοιτητική ζωή σου, έτσι ώστε να μην χάνεις μάθημα… ή φοιτητικό πάρτι!

    Διατίθεται σε: Android, Apple, Blackberry

    all_phones_evernoteversion2

    Google Drive

    Ψάχνεις έναν τρόπο να μοιραστείς με τους συμφοιτητές σου μία σειρά από αρχεία, εύκολα, γρήγορα και προπάντων απλά; H λύση είναι μία και ακούει στο όνομα Google Drive και πρόκειται για μία εφαρμογή – υπηρεσία cloud storage που επιτρέπει να ανεβάσεις και να μοιραστείς αρχεία από οπουδήποτε κι εάν βρίσκεσαι (ιδανική για την ανταλλαγή σημειώσεων). Κάθε χρήστης του Google Drive αποκτάει 5GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου (από κινητό ή από υπολογιστή), ενώ εάν επιθυμεί περισσότερο χώρο μπορεί να αγοράσει ακόμη περισσότερο.

    Διατίθεται σε: Android, iOS

    google_drive_iphone

    OASA Telematics

    Έχεις εργαστήρια στην άλλη άκρη της πόλης, αλλά έχεις αργήσει γιατί το «φοιτητικό» meeting τράβηξε λιγάκι… παραπάνω; Υπάρχει λύση για σένα που θες να βρεις έναν τρόπο για να κινηθείς καλύτερα μέσα στην πόλη και η λύση αυτή ακούει στο όνομα OASA Telematics. Πρόσφατα, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών κυκλοφόρησε την συγκεκριμένη εφαρμογή, η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνεσαι real-time για τη θέση, την άφιξη και την αναχώρηση του κάθε λεωφορείου, πράγμα που σημαίνει ότι έτσι θα γλιτώσεις και χρόνο και… χρήμα!

    Διατίθεται σε: Android, iOS

    oasatelematics

    Pocket

    Πρόσθεσε στο… «τσεπάκι» κάθε ιστοσελίδα, σύνδεσμο, κείμενο, αρχείο ή απλά μια ιδέα σας. Η εφαρμογή Pocket λειτουργεί τόσο στο κινητό όσο και στο Η/Υ, αποθηκεύοντας πληροφορίες από τον browser για να τις έχει άμεσα προσβάσιμες ο χρήστης. Οι τελευταίες ερωτήσεις πριν το διαγώνισμα, τα SOS θέματα για διάβασμα, πληροφορίες για την εργασία σου, όλα μπορούν να αποθηκευτούν στο Pocket και να τα έχετε άμεσα προσβάσιμα από παντού!

    Διατίθεται σε: Android, iOS  

    pocket

    Deliveras.gr – Food Delivery

    Ύστερα από μία κοπιαστική μέρα στο αμφιθέατρο, που καιρός για… μαγείρεμα. Εάν λοιπόν οι φοιτητικές υποχρεώσεις σου είναι τόσο αυξημένες που δεν σου επιτρέπουν να μαγειρέψεις, το υπάρχει για εσένα η αναβαθμισμένη εφαρμογή του Deliveras.gr, η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να παραγγείλεις εύκολα και γρήγορα online φαγητό, καφέ ή αυτό το Μιλφέιγ που σου έχει καρφωθεί εδώ και ώρα στο μυαλό, από τα καλύτερα delivery της περιοχής σου. Υποστηρίζει περισσότερα από 2000 καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα και Βόλο, ενώ προσφέρει δυνατότητα αποθήκευσης των καλύτερων από αυτά, καθώς και των πιο οικονομικών!

    Διατίθεται σε: Android, iOS

    deliveras-gr3_

    Wikipedia

    Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το mobile app της μεγαλύτερης online εγκυκλοπαίδειας στον κόσμο. Έχεις απορίες; Θέλεις να ενημερωθείς για λεπτομέρειες του αντικειμένου που παρακολουθείτε στο σχολείο ή την σχολή; Έχεις αμφιβολίες για την απάντηση που επέλεξες στο τελευταίο διαγώνισμα; Ρίξε μια ματιά στα εκατομμύρια όγκου δεδομένων της Wikipedia και είναι βέβαιο ότι θα βρεις την απάντηση στο κινητό σου σε χρόνο dt.

    Διατίθεται σε: Android, iOS,

    wikipedia-mobile-app-1

    Smartphones

    Huawei P9 Lite 

    To P9 Lite είναι το απόλυτο value for money smartphone,  το οποίο συνδυάζει εξαιρετικά προνομιακή τιμή, με κορυφαίες επιδόσεις. Το οκταπύρηνο chipset με τα 2GB μνήμη αποτελεί εγγύηση ότι θα τρέξεις χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ακόμη και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές, ενώ στα 16GB αποθηκευτικού χώρου του μπορείς να έχεις μαζί σου εκατοντάδες αρχεία εικόνας και ήχου.

    huawei-p9-lite

    Είσαι fan των Huawei smartphone; Δες τα όλα!

    Sony Xperia XA 

    To Xperia XA ενσωματώνει όλη την τεχνολογική υπεροχή της σειράς Xperia, συνδυάζοντας όμορφο design, λειτουργικότητα, ευκολία χρήσης και ασυναγώνιστη ποιότητα κατασκευής. O οκταπύρηνος επεξεργαστής και τα 2GB μνήμης του τραβούν εύκολα στην «ανηφόρα», ενώ η εκπληκτική made by Sony κάμερα θα σε βοηθήσει να απαθανατίσεις τις πιο όμορφες στιγμές σου στο πανεπιστήμιο ή στη σχολή σου.

    xperia-xa-1

    Θέλεις να δεις ακόμη περισσότερα Sony smartphone;

    LG K7  

    Ψάχνεις για ένα αποδοτικό και συγχρόνως προσιτό οικονομικά smartphone, τότε το K7 της LG είναι σίγουρα μία ιδανική επιλογή. Κατασκευασμένο για να καλύπτει όλες τις multitasking ανάγκες σου και με την LG να δίνει ξεχωριστή έμφαση στην μπροστινή selfie cam, το Κ7 είναι το smartphone που θα σε κάνει να ξεχωρίζεις.

    lg-k7-1

    Ένα LG δεν είναι αρκετό; Δες ακόμη περισσότερα LG smartphone!

    Lenovo Vibe P1m

    Η Lenovo είναι μία κατασκευάστρια εταιρεία που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς έχει συνδέσει το όνομα της με μία μεγάλη ποικιλία ποιοτικών smartphones. To Vibe P1m έρχεται με crystal clear οθόνη 5 ιντσών, αλλά και με μπαταρία με χωρητικότητα στα 4000mAh, πράγμα που σημαίνει ότι θα… ξεχάσετε τον φορτιστή σας στο ντουλάπι. Επίσης, ένα από τα μεγάλα του ατού είναι ότι υποστηρίζει δίκτυα 4G για ταχύτατες βόλτες στον κόσμο του mobile internet.

    lenovo-vibe-p1m

    Θέλεις να δεις ακόμη περισσότερα Lenovo smartphone;

    ZTE Blade L3

    Φέροντας στο προσκήνιο την ξεχωριστή φινέτσα, την καλή ποιότητα κατασκευής και την σούπερ οικονομική τιμή, το Blade L3 είναι σίγουρα μία πρόταση που είναι ιδανική για όλους τους φοιτητές. H πρόταση της ZTE φέρει Quad-core chipset (με ταχύτητα ρολογιού στα 1.3GHz), 1GB μνήμης RAM και main κάμερα στα 8MP και σίγουρα πρόκειται για μία εξαιρετική budget-friendly πρόταση, η οποία δεν στερείται ποιότητας!

    ZTE-Blade-L3

    Κι αν ένα δε σου φτάνει, δες όλα τα ZTE smartphone!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles