25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Τα Chromebooks σύντομα θα μπορούν να τρέχουν οποιαδήποτε εφαρμογή Android!

    H Google φαίνεται πως καταργεί τα “σύνορα” ανάμεσα στα δύο λειτουργικά της συστήματα, δίνοντας στους χρήστες του Chrome OS πρόσβαση σε Android εφαρμογές από το Google Play Store.

    Android-Apps-Chromebooks

    Όπως εντόπισε χρήστης του Reddit και σημείωσε σε σχετικό ποστ που δημοσιεύτηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο, τα Chromebooks που τρέχουν την έκδοση 51 του Chrome OS εμφανίζουν ένα checkbox στο μενού ρυθμίσεών τους που αναφέρει “Enable Android apps to run on your Chromebook.”

    Η επιλογή εξαφανίζεται γρήγορα, ωστόσο το Chrome OS source code υποδεικνύει ότι οι χρήστες Chromebooks θα έχουν σύντομα πρόσβαση σε “πάνω από 1 εκατομμύριο παιχνίδια και εφαρμογές” που διαθέτει το Google Play Store.

    Η έκδοση του Chrome OS που εμφανίζει αυτό το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμη μόνο στο Developer Channel προς το παρόν και όσοι μπόρεσαν να το ενεργοποιήσουν σημειώνουν ότι δείχνει μόνο ένα tutorial πριν κλείσει αυτόματα. Φαίνεται ωστόσο ότι η Google εργάζεται πάνω στο εν λόγω feature και ενδεχομένως θα το παρουσιάσει τον επόμενο μήνα στο Google I/O 2016.

    Η Google ξεκίνησε να κάνει διαθέσιμα Android apps (περιλαμβάνοντας τα Vine, Evernote και Duolingo) στο Chrome OS το 2014 σαν μέρος ενός περιορισμένου trial που επεκτάθηκε τον Απρίλιο του επόμενου έτους με το ευρύτερο λανσάρισμα του ARC (App Runtime for Chrome) Welder app.

    Παρά τις διακηρύξεις από την πλευρά της Google στο παρελθόν ότι τα δύο λειτουργικά θα διατηρηθούν ξεχωριστά αυτή η αλλαγή δείχνει θετική για τους χρήστες του Chrome OS που θα έχουν σύντομα πρόσβαση σε μεγαλύτερο και καλύτερο κατάστημα εφαρμογών απ’ ό,τι έχουν συνηθίσει.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles