15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Τα δικά τους NFTs θα πουλάνε Facebook και Instagram

    Οι ειδήσεις που αφορούν τα NFTs πρωταγωνιστούν στα μέσα το τελευταίο διάστημα. Μια πρόσφατη αναφορά από τους Financial Times μάλιστα ισχυρίζεται ότι το Facebook και το Instagram σκοπεύουν να φτιάχνουν, να προωθούν και να πουλάνε τα δικά τους NFTs, γεγονός που δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη.

    Όταν ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε τη μετονομασία του Facebook σε Meta και μίλησε για το metaverse, αποκάλυψε επίσης ότι η εταιρεία θα υποστηρίξει την ιδιοκτησία των ψηφιακών αγαθών ή αλλιώς των NFTs. Το δημοσίευμα επομένως, φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με τα σχέδια και τη στρατηγική της εταιρείας για το μέλλον.

    Δεν είναι βέβαια γνωστά ακόμα πολλά για τα σχέδια του Facebook και του Instagram, καθώς βρίσκονται προς το παρόν σε πρώιμο στάδιο. Μια από τις αλλαγές όμως που αναμένονται θα μπορούσε να είναι η έκθεση από τους χρήστες των δικών τους NFTs ως profile pictures.

    Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τον όρο NFT, πρόκειται για ένα συλλεκτικό ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο ή επενδυτικό αγαθό, το οποίο έχει αξία τόσο ως μια εναλλακτική μορφή cryptocurrency, αλλά και ως μια μορφή τέχνης ή πολιτιστικού προϊόντος.

    Διαβάστε επίσης: Φοιτητής πούλησε τις selfies του ως NFTs για 1 εκατ. δολάρια (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles