18.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τα Δίκτυα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στην Κύπρο υπό το φως των μέτρων κατά του COVID-19: Τα περιοριστικά μέτρα εκτινάσσουν τις ανάγκες για data

    Την τάση που επικράτησε στα δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών κατά την περίοδο της πανδημίας αποτυπώνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Γραφείο Επιτρόπου Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) από τον Μάρτιο του 2019 μέχρι 31 Ιανουαρίου 2021. Όπως είναι γνωστό, το ΓΕΡΗΕΤ, από την αρχή της πανδημίας παρακολουθεί τα δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και συλλέγει στοιχεία για τον όγκο δεδομένων σταθερής και κινητής ευρυζωνικής πρόσβασης καθώς και τον όγκο λεπτών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

    Στο γραφικό που ακολουθεί παρουσιάζεται η συνολική % μεταβολή από τις 16  Μαρτίου 2020 μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2021.

    Οι μεταβολές που προκύπτουν κατά την περίοδο των μετρήσεων συνάδουν με τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα λόγω COVID-19 και την εποχικότητα, δηλαδή παρουσιάζονται εξάρσεις στη χρήση ηλεκτρονικών επικοινωνιών κατά τις περιόδους που ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα και ύφεση στη χρήση τους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και των Χριστουγέννων.

    Την περίοδο 11-25 Ιανουαρίου 2021 όπου ήταν σε ισχύ νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, παρατηρήθηκε νέα αυξητική τάση στη χρήση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών έναντι του εβδομαδιαίου μέσου όρου των μηνών Δεκ’ 19-Φεβ’ 20 με τους όγκους δεδομένων να φτάνουν τα υψηλότερα τους όρια. Συγκεκριμένα, ο όγκος δεδομένων σταθερού δικτύου κυμάνθηκε αυξητικά από 67% σε 74%, ο όγκος δεδομένων κινητού δικτύου από 70% σε 86%, ο όγκος λεπτών σταθερού δικτύου από 17% σε 24% και ο όγκος λεπτών κινητού δικτύου από 31% σε 37%.

    Τέλος, να σημειωθεί ότι οι παροχείς δεν έχουν παρατηρήσει συμφόρηση σε κανένα σημείο του σταθερού και κινητού τους δικτύου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles