17.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Τα δωρεάν μπλε “τικ” επιστρέφουν στο X – Νέα σύγχυση στην πλατφόρμα

    Το X του Elon Musk, η πλατφόρμα που ήταν προηγουμένως γνωστή ως Twitter, άρχισε να επαναφέρει τα δωρεάν μπλε τικ για μερικούς από τους χρήστες της. Πρόκειται για την τελευταία απροσδόκητη αλλαγή που προκαλεί αρκετή… σύγχυση στην πλατφόρμα.

    Για χρόνια, τα μπλε σήματα του Twitter αντιστοιχούσαν σε επαληθευμένους λογαριασμούς που ανήκαν σε διασημότητες, πολιτικούς και άλλες επιδραστικές προσωπικότητες ή λογαριασμούς. Αυτό άλλαξε μετά την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Elon Musk, έναντι του ποσού των 44 δισ. δολαρίων τον Οκτώβριο του 2022.

    Πέρυσι, το X άρχισε να επιτρέπει μπλε σήματα μόνο σε όσους πλήρωναν την αρχική τιμή των 8 δολαρίων το μήνα για αυτό, και να αφαιρεί τα τικ από πολλούς διάσημους και άλλους εξέχοντες λογαριασμούς. Αυτό οδήγησε επίσης σε σύγχυση, παράπονα και σε μεγάλο αριθμό ψεύτικους λογαριασμούς που προσποιούνταν κάποιον άλλο.

    Τις τελευταίες μέρες όμως, πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι βλέπουν τα μπλε σήματα να επιστρέφουν στους λογαριασμούς τους, ή να εμφανίζονται για πρώτη φορά, παρά το γεγονός ότι δεν πληρώνουν για τις “προνομιακές” υπηρεσίες στο X.

    Ο Musk ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ότι όλοι οι λογαριασμοί του X με περισσότερους από 2.500 επαληθευμένους ακόλουθους θα λάμβαναν δωρεάν προνομιακά χαρακτηριστικά – τα οποία περιλαμβάνουν ένα τικ επαλήθευσης – από εδώ και στο εξής, και ότι οι λογαριασμοί με πάνω από 5.000 θα λάμβαναν Προνομιακά+ δωρεάν.

    Το συγκεκριμένο νέο πολιτικής δεν ήταν σαφές. Οι αντιδράσεις ήταν ανάμικτες. Ενώ μερικοί χρήστες ήταν ενθουσιασμένοι για την επαλήθευση, άλλοι ήταν απογοητευμένοι.

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles