19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Τα FreeLace ακουστικά της Huawei στα χέρια μας

    Τα in-ear Bluetooth παίζουν πολύ τους τελευταίους μήνες και δε μας κάνει εντύπωση, καθώς είναι εύχρηστα, μεταφέρονται εύκολα και έχουν σχετικά καλή αυτονομία. Τα μοντέλα που περνιούνται γύρω από τον αυχένα ανήκουν σε μια από τις “υπο-κατηγορίες” των ακουστικών αυτών και τα Huawei Freelace ανήκουν σε αυτή την υπο-κατηγορία, αλλά με ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Τον τρόπο φόρτισής τους και τη μεγάλη αυτονομία τους.

    74635_1563974023-full

    Τα Freelace κοστίζουν €79,9 στην ελληνική αγορά και είναι ήδη διαθέσιμα στα καταστήματα τεχνολογίας, σε Graphite Black, Amber Sunrise και Emerald Green χρώματα. Είχαμε στα χέρια μας τα δεύτερα και θα τα δείτε παρακάτω.

    Δείτε όμως πρώτα το hands-on video που ετοιμάσαμε

    Στο κουτί βρίσκουμε καλώδιο USB Type-A σε θηλυκό Type-C (θα δείτε στη συνέχεια το γιατί), ανταλλακτικά earbuds και τα σχετικά έντυπα. Το καλώδιό τους είναι “πλακέ” και αρκετά ανθεκτικό, ενώ τα ακουστικά είναι αδιάβροχα με βάση το IPX5 πρότυπο. Είναι κατασκευασμένα από κράμα νικελίου-τιτανίου και από συνθετικό, μαλακό υλικό, ενώ διαθέτουν και μικρόφωνα για μείωση θορύβων περιβάλλοντος. Οι οδηγοί είναι των 9,2mm και παρέχουν καθαρό και ισχυρό ήχο, ενώ το συνολικό βάρος των Freelace ανέρχεται στα 27 γραμμάρια.

    Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η μπαταρία των 120mAh που τους προσφέρει αυτονομία 18 ωρών και η Huawei υποστηρίζει ότι με 5 λεπτά φόρτιση μπορείτε να “κερδίσετε” 4 ώρες χρήσης. Οι μαγνήτες στο εξωτερικό των ακουστικών τα συγκρατούν μεταξύ τους στο λαιμό σας όταν δε τα χρησιμοποιείτε, απενεργοποιώντας τα, ταυτόχρονα, για εξοικονόμηση ενέργειας. Μόλις τα “αποχωρίσετε”, ενεργοποιούνται και πάλι και συνδέεονται μεσω Bluetooth 5.0 με το smartphone σας.

    74636_1563974023-full

    Επιπλέον, θύρα USB για φόρτιση δε θα βρείτε πάνω στα Freelace. Αυτό καθώς το καλώδιό τους δεν είναι ενιαίο, αλλά αποτελείται από δύο επι μέρους τμήματα. Διαχωρίζοντάς τα αποκαλύπτεται ένα αρσενικό Type-C βύσμα, το οποίο συνδέετε στον παρεχόμενο αντάπτορα για να τα φορτίσετε μέσω του laptop, του PC, του powerbank ή οποιουδήποτε φορτιστή. Επίσης, μπορείτε να τα φορτίσετε μέσω του smartphone σας, αν υποστηρίζει αντίστροφη φόρτιση, αλλά και μέσω μιας Type-C θύρας ενός laptop, αν το δικό σας διαθέτει τέτοια. Το Type-C βύσμα έχει μια, ακόμη, χρησιμότητα, καθώς επιτρέπει τη λειτουργία HiPair: Αντί να κάνετε το αρχικό pairing με το κινητό σας μέσω Bluetooth, ως συνήθως, απλά τα συνδέετε στη USB θύρα του και η διαδικασία γίνεται σχεδόν αυτόματα, ενσύρματα!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles