17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Τα gaming προϊόντα της LG αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού

    Όταν αποφασίζεις να παίξεις ένα σύγχρονο παιχνίδι του 21ου αιώνα, έχοντας ήδη επενδύσει σοβαρά σε κάποια νέας γενιάς κονσόλα ή σε ένα δυνατό gaming υπολογιστή, έχεις ήδη αποδεχτεί ότι δεν πρόκειται να ανεχτείς συμβιβασμούς στην ποιότητα. Αυτό το συναίσθημά σου, συμμερίζεται και η LG, γι’ αυτό κυκλοφορεί μία σειρά high-end περιφερειακών εικόνας και ήχου, τα οποία συνοδεύουν με τον καλύτερο τρόπο το gaming hardware σου, προσφέροντας μία εμπειρία παιχνιδιού που κόβει την ανάσα.

    Για την απόλυτη gaming εμπειρία από την άνεση του σαλονιού σου, η OLED48C14LB της LG είναι η ιδανική τηλεόραση. Πρόκειται για μία OLED TV με ανάλυση 4K και smart χαρακτηριστικά, η οποία διατίθεται στις 48, 55, 65, 77 και 83 ίντσες. Χρησιμοποιώντας το πρότυπο δυναμικού φωτισμού HDR10 Pro, όπως επίσης την κορυφαία τεχνολογία OLED, λειτουργεί με αυτό-φωτιζόμενα pixels, χωρίς γενικό οπίσθιο φωτισμό, προσφέροντας έτσι πιο ακριβή χρώματα και αισθητά βελτιωμένη αντίθεση, φέρνοντας το πραγματικό μαύρο χρώμα στο επίκεντρο, και όχι απλά με απουσία των άλλων χρωμάτων. Με την τεχνολογία Eye Comfort, που περιορίζει το μπλε φως για πιο ξεκούραστα μάτια, η εικόνα εμφανίζεται στα 100 Hz και προσφέρει χρόνο απόκρισης μόλις 1ms, κάνοντας τη θέαση ακόμα πιο ευχάριστη, ακόμα και για την όραση των παιδιών. [1]Η κορυφαία αυτή τηλεόραση όμως είναι και ειδικά κατασκευασμένη για gaming, ενσωματώνοντας τις σύγχρονες τεχνολογίες της Nvidia και της AMD. Συγκεκριμένα είναι συμβατή τόσο με το Nvidia G-Sync όσο και με το AMD FreeSync, τεχνολογίες οι οποίες σχεδόν εξαλείφουν το φαινόμενο του flickering (τρεμόπαιγμα) [2] κυρίως στα παιχνίδια, αλλά και στις ταινίες. Έτσι μπορείς να συνδέσεις οποιαδήποτε κονσόλα ή κάρτα γραφικών της αγοράς, και να απολαύσεις ομαλό και απρόσκοπτο gaming. Μάλιστα ενσωματώνει και ειδικά presets μέσω του Game Optimizer ώστε να εφαρμόζεις κάθε φορά εύκολα διάφορες ρυθμίσεις ανάλογα με το είδος του παιχνιδιού (RPG, strategy, shooter, κ.ά.). Βασιζόμενη στο TV λειτουργικό σύστημα webOS της LG, ενσωματώνει ένα πλήθος smart εφαρμογών για εύκολη και άμεση πρόσβαση στις δημοφιλέστερες streaming πλατφόρμες, όπως Netflix, Amazon, Disney+, Apple TV, YouTube, Twitch, κτλ. Όπως όλες οι κορυφαίων προδιαγραφών τηλεοράσεις της LG, συνοδεύεται από το Magic Remote, ένα εξελιγμένο τηλεχειριστήριο με trackball για πιο γρήγορη και πλήρως intuitive πλοήγηση στις λειτουργίες της τηλεόρασης. Τέλος, μπορείς να κάνεις φωνητική αναζήτηση μέσω του έξυπνου βοηθού ThinQ AI, ώστε να μη χρειάζεται να πληκτρολογείς.[3] Όσον αφορά στον ήχο της, χρησιμοποιεί την τεχνολογία AI Sound Pro, αντλώντας στοιχεία από μία βάση 17 εκατομμυρίων samples. Αυτά περιλαμβάνουν φωνές, ηχητικά εφέ, και ένα τεράστιο εύρος συχνοτήτων, με αποτέλεσμα μοναδικού επιπέδου ευκρίνεια στην αναπαραγωγή.

    Ακόμα και μέχρι τη σημερινή εποχή, το PC παραμένει ο βασιλιάς του gaming, καθώς πολλά δημοφιλή είδη παιχνιδιών είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να τα παίζεις εκεί καλύτερα. Οι απαιτήσεις των παιχνιδιών είναι φυσικά πολύ μεγαλύτερες από αυτές των απλών desktop εργασιών, και έτσι χρειάζεσαι μία αντίστοιχα ποιοτική οθόνη ώστε να απολαμβάνεις στο έπακρο τον χρόνο σου με τα αγαπημένα σου παιχνίδια. Η γκάμα UltraGear της LG περιλαμβάνει ποιοτικά gaming monitors για κάθε χώρο και προϋπολογισμό, με κορυφαίο όμως το μοντέλο 38GL950G-B. Έχει κυρτή μορφή, όπως όλα τα μοντέλα αυτής της κατηγορίας στην αγορά, μέγεθος 37.5 ιντσών με aspect ratio 21:9, ανάλυση 4K και τεχνολογία panel Nano IPS. Με το κορυφαίο monitor της LG η κίνηση των παιχνιδιών είναι απόλυτα ομαλή και απρόσκοπτη, κρατώντας σε μόνιμα μέσα στη δράση, και παράλληλα ξεκουράζοντας τα μάτια σου, όσες ώρες και αν κάθεσαι μπροστά της. Αυτό επιτυγχάνεται με τον μικρό χρόνο απόκρισης του 1 ms, και με τον εξαιρετικό ρυθμό ανανέωσης των 175 Hz. [4]Τα χρώματα είναι ζωντανά και ακριβή χάρη στο πρότυπο VESA DisplayHDR 400. Ο μηχανισμός Sphere Lightning 2.0 δημιουργεί μία χρωματική αντίθεση στον περιβάλλοντα χώρο, από το πίσω μέρος της οθόνης, με μία σειρά από LED που ανταποκρίνονται στα χρώματα που εμφανίζει κάθε στιγμή η οθόνη. Αντίστοιχα, ο συγκεκριμένος φωτισμός παρέχει οπτικό feedback και ανάλογα με τα ηχητικά εφέ που ακούγονται τη δεδομένη στιγμή, «επεκτείνοντας» έτσι το παιχνίδι και στον πραγματικό κόσμο. Γενικά αυτή η τεχνολογία ενεργοποιείται με οτιδήποτε εμφανίζει η οθόνη, επιτρέποντάς σου να απολαμβάνεις με αυτό τον τρόπο τα αγαπημένα σου videogames. Για την πιο ομαλή κίνηση που μπορείς να απολαύσεις σήμερα στα παιχνίδια, η οθόνη υποστηρίζει την τεχνολογία G-Sync της Nvidia, ενώ η αντίστοιχη τεχνολογία FreeSync της AMD είναι διαθέσιμη σε άλλα μοντέλα της σειράς UltraGear.

    Την απόλυτη εμπειρία των σύγχρονων παιχνιδιών, τα οποία σχεδιάζονται με budget υπερπαραγωγής, μπορείς να την απολαύσεις μόνο αν διαθέτεις ένα ολοκληρωμένο σύστημα audio / video. Για να συμπληρώσεις το οπτικοακουστικό οικοσύστημα του σπιτιού σου, η LG διαθέτει στην γκάμα της ένα σύνολο από ηχομπάρες, μεταξύ των οποίων θα βρεις τα μοντέλα που σου ταιριάζουν περισσότερο. Ένα προτεινόμενο μοντέλο, ικανό να καλύψει τις ανάγκες του απαιτητικού gamer, είναι το SP8, με αναβαθμισμένο επεξεργαστή AI Alpha 9 (μοντέλο 2021), που βοηθά στην καλύτερη απόδοση του ήχου. Επιπλέον, το Dolby Atmos μεταμορφώνει τον ήχο των παιχνιδιών, προβάλλοντας με ακρίβεια τον ήχο που υπάρχει γύρω στον χώρο για μια ακόμα πιο καθηλωτική, τρισδιάστατη εμπειρία παιχνιδιού. Ένα ακόμα εντυπωσιακό μοντέλο, είναι το SP9, με ήχο υψηλής ανάλυσης στα 24 bit/192 kHz, ώστε να επιτυγχάνεται πιο ακριβής αναπαραγωγή του ήχου και να ακούγονται τα πάντα όπως πρέπει. Ακόμα το Soundbar αυτό αποδίδει περιεχόμενο 4K, συμπεριλαμβανομένου του HDR και του Dolby Vision, με ελάχιστες απώλειες στην ποιότητα και την απόδοση, επιτυγχάνοντας μια ολοκληρωμένη οπτικοακουστική εμπειρία στην τηλεόραση. Τέλος, το πιο προσιτό μοντέλο QP5 με μικρότερες διαστάσεις και υπέροχο design μεταφέρεται πραγματικά παντού, ενώ διαθέτει υπογούφερ δύο κατευθύνσεων, που ελαχιστοποιεί τις δονήσεις σε οποιαδήποτε ένταση ήχου, με αποτέλεσμα καθαρό ήχο υψηλής ποιότητας και λιγότερη παραμόρφωση. Φυσικά, το αναβαθμισμένο AI Sound Pro χρησιμοποιεί έναν καινοτόμο αλγόριθμο για την αναγνώριση φωνητικών, εφέ και συχνοτήτων και, στη συνέχεια, βελτιστοποιεί τον ήχο ανάλογα με το είδος για μια ακόμα πιο καθηλωτική εμπειρία σε κάθε σκηνή. Και τα τρία soundbars, διαθέτουν την τεχνολογία Meridian η οποία παρέχει καινοτόμες και κομψές λύσεις ήχου υψηλής απόδοσης που επαναπροσδιόρισαν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι απολαμβάνουν τη μουσική και τις ταινίες τους.

    Είτε έχεις gaming PC είτε κονσόλα τελευταίας γενιάς, το hardware στο οποίο έχεις επενδύσει, αξίζει να είναι συνδεδεμένο στα καλύτερα προϊόντα εικόνας και ήχου. Άλλωστε μόνο έτσι μπορείς να συμπληρώσεις ένα πλήρες οικοσύστημα, με το οποίο θα απολαύσεις στο έπακρο όλα όσα έχουν να προσφέρουν τα σύγχρονα videogames. Διάλεξε τα προϊόντα που ταιριάζουν στο gaming style σου μέσα από τη γκάμα της LG και αναδείξου νικητής!

    [1] Οι τηλεοράσεις LG OLED, εκτός από την LG OLED R, έχουν πιστοποιηθεί ως οθόνες χαμηλού μπλε φωτισμού από την TUV-Eyesafe®.

    [2] Το πάνελ της τηλεόρασης LG OLED έχει πιστοποιηθεί για την έλλειψη τρεμοπαίγματος και θαμπώματος από την UL.

    [3] Δυνατότητα κατανόησης περιορισμένων προτάσεων & εντολών.

    [4] Δοκιμή χρόνου απόκρισης G-to-G του μόνιτορ LG 38GL950G από την UL. Ο χρόνος απόκρισης 1 ms για το πάνελ IPS είναι διαθέσιμος μόνο εάν ο ρυθμός ανανέωσης υπερβαίνει τα 144 Hz.

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles