21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Τα M1 Pro και M1 Max της Apple εμφανίζουν εξαιρετικές επιδόσεις και στο gaming!

    Αδιαμφισβήτητα, τα Apple Mac μπορεί να αποτελούν εντυπωσιακά συστήματα για επαγγελματικούς λόγους και για τη δημιουργία περιεχόμενου, όμως (παρά τις δυνατότητες στο hardware) δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως gaming systems. Ωστόσο, τα τελευταίας κοπής M1 Pro και M1 Pro Max, τα οποία ενσωματώνουν πραγματική next-gen τεχνολογία μπορούν να πρωταγωνιστήσουν και στο gaming. Σύμφωνα με τα performance tests που έτρεξε το PCMag, ουσιαστικά τα δύο flagship chipsets δοκιμάστηκαν απέναντι σε ένα Razer Blade 15 Advanced Edition laptop (το οποίο διαθέτει Intel Core i7 CPU και GeForce RTX 3070).

    Αν και τα SoCs της Apple δεν κατάφεραν να «προσπεράσουν» εύκολα το gaming laptop της Razer σε όλα τα games που δοκιμάστηκαν, ωστόσο απέδειξαν ότι μπορούν να «σταθούν» επάξια ακόμη και σε περιπτώσεις εξαιρετικά απαιτητικού gaming σε very high-settings. Για παράδειγμα, στο Hitman του 2016 στα Ultra settings, το Μ1 Pro με μια 16-core GPU άγγιξε τα 104 fps, ενώ το M1 Max με την 32-core GPU έπιασε τα 106 fps, ενώ το σύστημα της Razer «σκόραρε» 103 fps. Παράλληλα, στο Rise of the Tomb Raider, το M1 Pro «σκόραρε» 79 fps στα Very High settings, 116 για το M1 Max και 114 για το Razer Blade. Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί πως ναι μεν τα προαναφερθέντα chipsets μπορούν να σηκώσουν το βάρος ενός απαιτητικού game, ωστόσο τα συστήματα με Mac κοστίζουν ένα σκασμό… λεφτά, καθώς το Mac με M1 Pro ξεκινάει από τα 2.299$, ενώ το M1 Max ξεκινάει από 3.099$. Αντίστοιχα, η πρόταση της Razer διατίθεται σε αρκετά πιο χαμηλή τιμή και αυτός είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει οι φανατικοί gamers να λάβουν σοβαρά στα υπόψη τους.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles