23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Τα νέα αναδιπλούμενα Samsung Galaxy smartphones ανοίγουν το δρόμο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, παρέχοντας την πιο ευέλικτη εμπειρία κινητής

    Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε σήμερα την πρόοδό της προς την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας για το 2025 που είχε θέσει για το τμήμα του MX (Mobile eXperience). Οι βασικές πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν την ανάπτυξη και την ενσωμάτωση ανακυκλωμένων υλικών σε προϊόντα, το σχεδιασμό συσκευασιών με περισσότερη οικολογική συνείδηση και την επαναχρησιμοποίηση παλαιότερων συσκευών Samsung Galaxy για μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων.

    Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του οράματος Galaxy for the Planet στο Unpacked τον Αύγουστο του 2021, η Samsung εργάστηκε προσηλωμένα για να δημιουργήσει νέους τρόπους ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης πόρων που υπό άλλες συνθήκες θα μετατρέπονταν σε επιβλαβή απόβλητα. Με αυτόν το τρόπο, η εταιρεία ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και εισάγει καινοτομία που συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη. Σήμερα, η Samsung μοιράζεται την  πρόοδο που έχει καταφέρει μέχρι στιγμής, στο ταξίδι της προς τη βιωσιμότητα.

    «Η Samsung δρα με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, κάνοντας ενέργειες που βοηθούν στην προστασία των ανθρώπων και του πλανήτη. Συνδυάζουμε τη βιωσιμότητα με την καινοτομία σε ό,τι κάνουμε», δήλωσε ο TM Roh, Πρόεδρος και Επικεφαλής του τμήματος Mobile eXperience στη Samsung Electronics. «Είμαι περήφανος για την πρόοδό μας μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε με ταπεινότητα το ταξίδι μας προς την επίτευξη του οράματός μας για βιωσιμότητα με ακόμη περισσότερη πεποίθηση και αυστηρότητα από ό,τι πριν».

    Χρήση περισσότερων ανακυκλωμένων υλικών στα Samsung Galaxy Z Fold4 και Samsung Galaxy Z Flip4 

    Η ανάπτυξη νέων, ανακυκλωμένων υλικών αποτελεί κεντρικό ζήτημα για το Galaxy for the Planet. Όσο περισσότερο ανακυκλώνει η Samsung, τόσο περισσότερους πόρους διατηρεί. Ενώ η επανατοποθέτηση υλικών σε συσκευές Samsung Galaxy παρουσιάζει πολλές προκλήσεις, τα οφέλη για τον πλανήτη κάνουν αυτή την προσπάθεια να αξίζει.

    Η Samsung σχεδίασε τη νέα σειρά Galaxy Z και τα Galaxy Buds2 Pro χρησιμοποιώντας δίχτυα ψαρέματος ή δίχτυα που έχουν εγκαταλειφθεί, τα οποία διαφορετικά θα μπορούσαν να καταλήξουν στον ωκεανό.

    Η τακτική αυτή, που για πρώτη φορά ενσωματώθηκε στη σειρά Samsung Galaxy S22 τον Φεβρουάριο του 2022, ακολουθείται πλέον σε έντεκα συσκευές Samsung Galaxy, που περιλαμβάνουν τις σειρές Book2 Pro και Tab S8, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί με δίκτυα ψαρέματος. Μετατρέποντας τα εγκαταλελειμμένα δίχτυα σε υλικό υψηλής απόδοσης για την τεχνολογία Samsung Galaxy, η Samsung συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της πλαστικής ρύπανσης, αφού 640.000 τόνοι αλιευτικών διχτυών εγκαταλείπονται και μολύνουν τους ωκεανούς του κόσμου κάθε χρόνο[1].

    Η επαναχρησιμοποίηση των εγκαταλελειμμένων διχτυών ψαρέματος αποτελεί ένα μόνο παράδειγμα προόδου της Samsung στην αύξηση της χρήσης ανακυκλωμένων υλικών στα προϊόντα της.

    Η Samsung έχει συμπεριλάβει στο 90% των συσκευών Samsung Galaxy που κυκλοφόρησαν το περασμένο[2] έτος οικολογικά υλικά, συμπεριλαμβανομένων επαναχρησιμοποιημένων διχτυών ψαρέματος, υλικών μετά την κατανάλωση (PCM) και ρητίνη βιολογικής βάσης. Όσον αφορά στα Samsung Galaxy Buds2 Pro, περισσότερο από το 90% του προϊόντος είναι κατασκευασμένο με ανακυκλωμένα υλικά[3].

    H διαδικασία αυτή απαιτεί πολύπλοκες μηχανικές και τεχνικές δεξιότητες για τη διασφάλιση της συνολικής ποιότητας, ασφάλειας και αξιοπιστίας όλων των νέων υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στις καινοτόμες τεχνολογίες της Samsung. Η Samsung σχεδιάζει να επενδύσει ακόμα περισσότερα στην έρευνα και την ανάπτυξη ώστε να προμηθεύσει και να επαναχρησιμοποιήσει και άλλα υλικά σε προϊόντα Galaxy, αυξάνοντας το ποσοστό ανακυκλωμένων υλικών στις συσκευές της.

    Αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο συσκευάζονται τα προϊόντα Samsung Galaxy 

    Η Samsung έχει θέσει ως στόχο να εξαλείψει όλα τα πλαστικά μιας χρήσης στις συσκευασίες προϊόντων κινητής έως το 2025, έχοντας ήδη μειώσει σημαντική ποσότητα πλαστικών μίας χρήσης στην τωρινή συσκευασία των Samsung Galaxy smartphone, συμπεριλαμβανομένων των νέων αναδιπλούμενων κινητών. Η Samsung θα διερευνήσει περισσότερους τρόπους για την εξάλειψη των πλαστικών μιας χρήσης στις συσκευασίες, αξιολογώντας κάθε πτυχή στην σχεδίαση της συσκευασίας της, μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια.

    Με αφετηρία το λανσάρισμα της σειράς Samsung Galaxy S22, η Samsung χρησιμοποιεί πλέον 100% ανακυκλωμένο χαρτί για τις συσκευασίες των ναυαρχίδων της.

    Έτσι, η Samsung φέτος με τη σειρά Samsung Galaxy S22 και τη νέα σειρά Samsung Galaxy Z θα μπορέσει να σώσει περίπου 51.000 δέντρα[4].

    Η Samsung έχει μείωσε επίσης τον όγκο της συσκευασίας του Samsung Galaxy Z Flip4 κατά 52,8% και του Z Fold4 κατά 58,2%, σε σύγκριση με τα αναδιπλούμενα Samsung Galaxy πρώτης γενιάς. Μειώνοντας τον όγκο κάθε συσκευασίας, η Samsung μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα κατά τη μεταφορά των μονάδων με φορτηγά, αεροπλάνα και πλοία. Η εταιρεία εκτιμά ότι η μείωση αυτή του όγκου συσκευασιών ισοδυναμεί με μείωση των εκπομπών άνθρακα από τη μεταφορά κατά περίπου 10.000 τόνους μέχρι το τέλος του 2022[5]. Η Samsung σκοπεύει να λανσάρει οικολογικές συσκευασίες ​​και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων, πέρα από τις ναυαρχίδες της.

    Λύσεις κλιμάκωσης που μειώνουν τα ηλεκτρονικά απόβλητα 

    Η μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων είναι ζωτικής σημασίας περισσότερο από ποτέ για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας που διατηρεί και επαναχρησιμοποιεί τους πεπερασμένους πόρους του πλανήτη. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, 57 εκατομμύρια τόνοι ηλεκτρονικών αποβλήτων δημιουργήθηκαν το 2021 και αναμένεται να αυξηθούν κατά 2 εκατομμύρια τόνους ετησίως[6].

    Για να την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης , η Samsung επεκτείνει το πρόγραμμα Galaxy Upcycling, το οποίο δίνει νέα ζωή σε παλαιότερα Samsung Galaxy smartphone. Μέσω του Galaxy Upcycling at Home[7], η Samsung δίνει νέες λειτουργίες στα smartphones μέσω μιας απλής ενημέρωσης λογισμικού που τα μετατρέπει σε έξυπνες οικιακές συσκευές που υποστηρίζουν καθημερινές ανάγκες, όπως φροντίδα παιδιών και κατοικίδιων ζώων.

    Σημαντική παράμετρος του Galaxy Upcycling αποτελεί η διασφάλιση ότι αυτές οι βιώσιμες πρακτικές, όχι μόνο υποστηρίζουν το περιβάλλον, αλλά βελτιώνουν και τις ζωές των ανθρώπων. Η εταιρεία ανακυκλώνει επίσης μεταχειρισμένες συσκευές Samsung Galaxy μετατρέποντάς τις σε ιατρικό εξοπλισμό διάγνωσης, δηλαδή κάμερες EYELIKE™ fundus, οι οποίες παρέχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες οφθαλμολογικής φροντίδας σε κοινότητες με περιορισμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μέσω του προγράμματος αυτού εκατοντάδες συσκευές Galaxy έχουν ήδη ανακυκλωθεί, ενώ περισσότεροι από 13.000 ασθενείς στο Βιετνάμ, το Μαρόκο, την Ινδία και την Παπούα Νέα Γουινέα έχουν λάβει τη βασική οφθαλμολογική φροντίδα.

    Επόμενα βήματα 

    Η Samsung έχει θέσει σαφείς στόχους βιωσιμότητας κλιμακώνοντας λύσεις σε όλα τα στάδια παραγωγής της. Είτε πρόκειται για επαναχρησιμοποίηση εγκαταλελειμμένων διχτυών ψαρέματος για συσκευές Samsung Galaxy, με απώτερο σκοπό να σχεδιάσει συσκευασίες χωρίς πλαστικό, είτε προωθεί την επίτευξη μηδενικών αποβλήτων και τη μηδενική ισχύ αναμονής των φορτιστών smartphone, η Samsung υλοποιεί το όραμά της Galaxy for the Planet βήμα προς βήμα.

    Η Samsung θα αναλάβει κάθε ευθύνη για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που θα προκύψουν στην πορεία και θα συνεχίσει να αναφέρει την πρόοδό της, στο πλαίσιο της αποστολής της να επιφέρει θετικές αλλαγές και να εμπνεύσει και άλλους να διασφαλίσουν την προστασία του πλανήτη για τις επόμενες γενιές.

    [1] FAO and UNEP

    [2] Ανά αριθμό μοντέλων. Αυτό περιλαμβάνει smartphone, tablet, φορητούς υπολογιστές και φορητές συσκευές Galaxy που κυκλοφόρησε η Samsung παγκοσμίως από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως τον Αύγουστο του 2022. Υπάρχουν 37 μοντέλα που κυκλοφόρησαν παγκοσμίως κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και 34 μοντέλα περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα εξάρτημα που είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά ή ρητίνη βιολογικής βάσης.

    [3] Πάνω από το 90% όλων των πλαστικών εξαρτημάτων των Galaxy Buds2 Pro, σε βάρος, είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά. Στα Galaxy Buds2 Pro χρησιμοποιούνται συνολικά 29 γραμμάρια πλαστικού και περισσότερα από 27 γραμμάρια ανακυκλωμένα υλικά. Κάθε ένα από αυτά τα συστατικά περιέχει τουλάχιστον 20% είτε από εγκαταλελειμμένα δίχτυα αλιείας (πλαστικό που συνδέεται με τον ωκεανό) είτε από υλικά μετά την κατανάλωση. Τα ανακυκλωμένα δίχτυα ψαρέματος χρησιμοποιούνται σε τρία εσωτερικά εξαρτήματα της θήκης στο μπροστινό μέρος του βραχίονα, στη βάση μπαταρίας και στη βάση-PCB. Τα ανακυκλωμένα υλικά μετά την κατανάλωση χρησιμοποιούνται σε οκτώ εξωτερικά εξαρτήματα. Τέσσερα εξαρτήματα και στα δύο αυτιά στη θήκη μπροστά αριστερά/δεξιά, στη θήκη πίσω αριστερά/δεξιά. Και τέσσερα εξαρτήματα στη θήκη βάσης στο διακοσμητικό μπροστινό μέρος, στο επάνω μέρος της θήκης, στο εσωτερικό της θήκης και στο κάτω μέρος της θήκης.

    [4] Ένα πεύκο 30 ετών μπορεί να παράγει 59 κιλά χαρτί.

    [5] Αυτό υπολογίζεται με βάση τα πρότυπα ISO 14040:2006 και 14044:2006, χρησιμοποιώντας τη βάση δεδομένων Ecoinvent 3.8 για τη μεταφορά των μοντέλων SM-F700F, SM-F721B, SM-F900F και SM-F936B από την Κορέα στην Ευρώπη.

    [6] Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, «Τα φετινά ηλεκτρονικά απόβλητα θα υπερβούν το Σινικό Τείχος της Κίνας», 18 Οκτωβρίου 2021. https://www.weforum.org/agenda/2021/10/2021-years-e-waste-outweigh-great -το τείχος της Κίνας/

    [7] Το Galaxy Upcycling at Home είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κορέα αυτήν τη στιγμή και η διαθεσιμότητα ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλες τις σειρές Galaxy S, Note και Z που κυκλοφόρησαν από το 2018 (Galaxy S9, Galaxy Note9 ή νεότερη έκδοση) με Android 9 και νεότερη έκδοση. Περισσότερες συσκευές θα υποστηρίζονται στο μέλλον.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles