17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Τα νέα Lumia “Goldfinger” και “Moneypenny” φέρνουν τα Windows Phone 8.1 Blue και τα “καλούδια” τους

    Ο “συνήθης ύποπτος” evleaks σε μία ακόμη διαρροή σχετική με τη Nokia. Όπως αποκαλύπτει λοιπόν, η φινλανδική εταιρεία έχει ήδη στα σκαριά τις “επόμενης γενιάς” συσκευές της, που έχουν, προς το παρόν, τις κωδικές ονομασίες “Goldfinger” και “Moneypenny” (εμπνευσμένες από τον… James Bond).

    Nokia-2014

    Πρόκειται για τις δύο πρώτες προτάσεις που θα ενσωματώνουν το νέο update “Blue” των Windows Phone 8.1. Σύμφωνα, μάλιστα, με πηγές που γνωρίζουν καλά τα εσωτερικά της Nokia, το κορυφαίο από αυτά, το Goldfinger, θα κυκλοφορήσει με μία τεχνολογία που περιγράφεται εσωτερικά από την εταιρεία ως “3D touch” και κάνει χρήση των αισθητήρων της συσκευής για να ανιχνεύσει αλληλεπιδράσεις μαζί της χωρίς να την αγγίζετε. Φανταζόμαστε ότι πρόκειται κάτι σαν το “Air Gestures” της Samsung, ίσως αρκετά πιο εξελιγμένο. Τα gestures είναι, έτσι κι αλλιώς, ένας τομέας που η Nokia, εδώ και καιρό, έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της, ενώ, πρόσφατα, ένα update στο Glance software της οθόνης των Lumia έδωσε στους χρήστες τους τη δυνατότητα να βλέπουν την ώρα “γνέφοντας” στη συσκευή τους.

    Όσον αφορά το πότε θα είναι διαθέσιμο το Windows 8.1 update, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε έως τώρα, αυτό θα γίνει περίπου την εποχή του Mobile World Congress 2014 της Βαρκελώνης, ενώ στα νέα χαρακτηριστικά του ανανεωμένου λειτουργικού συμπεριλαμβάνονται ένα notification center, βελτιώσεις στον τομέα του multi-tasking και ένας προσωπικός ψηφιακός βοηθός που ονομάζεται Cortana για τον οποίο σας έχουμε γράψει εδώ.

    Σίγουρα μετά και απ’ αυτό το update, Nokia και Microsoft περιμένουν να “χτυπήσουν” στα ίσια τον ανταγωνισμό και, αν κινηθούν σωστά, έχουν όλα τα “εχέγγυα” για να τα καταφέρουν.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles