18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Τα νέα Samsung Galaxy S7 και S7 Edge… στο μικροσκόπιο!

    Για τις νέες ναυαρχίδες της Samsung, Galaxy S7 και S7 Edge, σίγουρα έχετε ακούσει πολλά μέχρι τώρα. Είναι πανέμορφες, ταχύτατες και προσφέρουν στο χρήστη δυνατότητες που κανένα άλλο smartphone δε τους προσφέρει.

    Πιο αναλυτικά, όμως, ανέλαβε να μας τις παρουσιάσει ο Κωτσόβολος, μέσω της εκπομπής του, TryMe!

    Το TryMe δεν είναι ακόμη μια κλασική εκπομπή τεχνολογίας, καθώς έχει χαρακτήρα ψυχαγωγικό, νεανικό και σκοπός του είναι να κάνει τις νέες τεχνολογίες κατανοητές, οικείες και fun! Την εκπομπή παρουσίαζουν η Μαντώ Γαστεράτου και ο Δημήτρης Καρέτσος και σε αυτήν θα δείτε από tablet και smartphones μέχρι τηλεοράσεις, οικιακές συσκευές, προϊόντα προσωπικής φροντίδας, φωτογραφικές μηχανές και πολλά είδη προϊόντων ακόμη, όλα φυσικά στην αιχμή της τεχνολογίας!

    κωτσοβολος galaxy (2)

    Στα πολλά και διάφορα επεισόδια του “TryMe” θα δείτε νέες, απίστευτες συσκευές τεχνολογίας που δε θα βρείτε πουθενά αλλού, θα μάθετε πως λειτουργούν, τι προσφέρουν στο χρήστη και ταυτόχρονα θα ενημερωθείτε… διασκεδάζοντας!

    Φυσικά, το TryMe και ο Κωτσόβολος έφτασαν μέχρι τη Βαρκελώνη και τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας για την κινητή τηλεφωνία, το Mobile World Congress 2016 (hashtag #mwc16) για να δοκιμάσουν πρώτοι τα νέα Samsung Galaxy S7 &  Samsung Galaxy S7 edge και να μας τα παρουσιάσουν στο πρώτο ελληνικό hands-on!

    Και στο μεγάλο launch event που διοργάνωσε ο Κωτσόβολος στο νέο του κατάστημα στο Περιστέρι, οι παρευρισκόμενοι είδαν τη Μαντώ και το Δημήτρη να βγαίνουν μέσα από τον τεράστιο «κύβο» της Samsung κρατώντας τα S7 και S7 Edge και παρουσιάζοντάς τα στο κοινό, ενώ όλη η εκδήλωση έγινε υπό την… εποπτεία drones!

    Οι δύο νέες προτάσεις διατηρούν το επιτυχημένο design των προκατόχων τους, με το συνδυασμό μετάλλου και Gorilla Glass 4 εμπρός και πίσω να δημιουργεί εκ νέου ένα εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα. Βελτιώσεις υπάρχουν ωστόσο στο σχεδιασμό αλλά και τις καμπύλες τους (ιδιαίτερα στο S7 Edge), με τη Samsung να υπόσχεται καλύτερο κράτημα πλέον.

    Το Samsung Galaxy S7 έρχεται με Super AMOLED οθόνη 5,1 ιντσών με pixel density 577 ppi, ενώ το Samsung Galaxy S7 Edge με οθόνη 5,5 ιντσών με pixel density 534ppi που καμπυλώνει στις δύο πλευρές της – και τα δύο ωστόσο ενσωματώνουν QHD ανάλυση(2520×1440 pixels). To “clue” της υπόθεσης, όμως, είναι η λειτουργία Active Display (Always On Display) με τη οθόνη να εμφανίζει την ώρα ή διάφορες ειδοποιήσεις που λαμβάνουμε, ακόμα και αν την έχουμε κλείσει, και καταναλώνοντας ελάχιστη μπαταρία.- συνεπώς μένουμε πάντα ενημερωμένοι!

    κωτσοβολος galaxy (6) (Large)

    To οκταπύρηνο Exynos chipset με τα 4GB LPDDR4 RAM προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις ενώ ο αποθηκευτικός χώρος ξεκινάει από τα 32GB και επεκτείνεται μέσω κάρτα μνήμης microSD έως 200GB. Έτσι, μπορούμε να αποθηκεύσουμε στο κινητό μας φωτογραφίες και video χωρίς να χρειάζεται να σβήνουμε παλιά αρχεία για να απελευθερώνουμε χώρο.

    Τα Galaxy S7 και S7 Edge διαθέτουν αξιολόγηση IP 68, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ανθεκτικά στο νερό και τη σκόνη. Έτσι, δεν θα φοβάσαι να ακουμπήσεις το τηλέφωνό σου σε μια βρεγμένη επιφάνεια, ενώ θα συνεχίσεις να το χρησιμοποιείς, ακόμα και αν πριν από λίγο σου είχε πέσει κατά λάθος στο νερό.

    κωτσοβολος galaxy (1)

    Όμως, αυτό που όλοι ανεξαιρέτως οι χρήστες θα λατρέψουν στα νέα Galaxy, είναι οι κάμερές τους! Ο Dual Pixel Image Sensor που βρίσκεται στην κάμερα των S7/S7 Edge διαχωρίζει κάθε pixel σε δύο φωτοδιόδους για on-chip phase detection κάτι που υπόσχεται βελτιωμένη απόδοση στον τομέα της αυτόματης εστίασης. Η τεχνολογία, που έχει χρησιμοποιηθεί έως τώρα μόνο σε επιλεγμένα high-end DSLR μοντέλα φωτογραφικών μηχανών, στέλνει φως από το φακό σε δύο αισθητήρες εικόνας χωριστά για να ρυθμίσει την εστίαση όπως ακριβώς το κάνει το ανθρώπινο μάτι. Το αποτέλεσμα είναι πολύ περισσότερα pixels εστιασμένα σωστά σε σύγκριση με άλλα smartphones. Μπορεί η Samsung να μείωσε ελαφρώς την ανάλυση της κάμερας (12 MPixel) αλλά έκανε τα pixels μεγαλύτερα, κατά 56% σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, όπως και το διάφραγμα (F1.7) επιτρέποντας σε 25% περισσότερο φως να περάσει. Έτσι, ο Dual Pixel image sensor μπορεί να λαμβάνει καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού πολύ πιο φωτεινές και καθαρές.

    Τέλος μπορεί να κάνει λήψη 4K video στα 30 FPS, 1080p στα 60 FPS και slow-motion 720p στα 240 fps, ενώ υποστηρίζει HDR, Optical Image Stabilization και dual video recording. Όσο για τις selfies, γίνονται καλύτερες από ποτέ, με την οθόνη να λειτουργεί ως flash σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αλλά και το software να καλύπτει οποιαδήποτε ατέλεια στη φωτογραφία, με εκπληκτικά αποτελέσματα!

    κωτσοβολος galaxy (5) (Large)

    Η Samsung ρίχνει ακόμα μεγαλύτερο βάρος στο mobile gaming ενσωματώνοντας ένα ειδικό κέντρο ελέγχου παιχνιδιών και προηγμένες λειτουργίες, όπως καταγραφή δράσης από τα παιχνίδια σου. Ακόμα, με το Game Launcher όλα τα παιχνίδια σου βρίσκονται σε ένα σημείο και κάθε game που κατεβάζεις προστίθεται αυτόματα εκεί. Για ακόμη καλύτερη εμπειρία, μπορείς να διακόψεις τον ήχο, να αποκρύψεις τις ειδοποιήσεις και να αλλάξεις τις ρυθμίσεις για εξοικονόμηση ενέργειας.

    Τέλος, για όλα αυτά χρειάζεται μια ισχυρή μπαταρία. Με χωρητικότητα 3.000mAh για το S7 και 3.600mΑh για το S7 Edge, οι μπαταρίες των νέων Galaxy θα αντέξουν άνετα ακόμα και το πιο απαιτητικό 24ωρο! Οι συσκευές διαθέτουν δυνατότητες ασύρματης φόρτισης μέσω του προαιρετικού charging pad, αλλά και δυνατότητες fast charging (S7 σε 90 λεπτά / S7 edge σε 100 λεπτά).

    Τα νέα Samsung Galaxy S7 και S7 Edge είναι φυσικά διαθέσιμα για παραγγελία μέσω των καταστημάτων Κωτσόβολος. Επισκεφθείτε τα, δείτε τις συσκευές από κοντά και αποκτήστε τις άμεσα!

     

    Video by demcat.me

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles