21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Τα νέα Sony MDR-1000X είναι η επιτομή του noise cancelling!

    Στο booth της Sony στην IFA 2016 που συνεχίζεται μέχρι την Τετάρτη, ένα από τα highlights ήταν και το νέο ασύρματο headset MDR-1000X που διαθέτει το καλύτερο noise cancellation σύστημα που έχουμε “δεί” μέχρι σήμερα!

    sony mdr-1000x (4)

    Αν έχεις δοκιμάσει έστω μια φορά ένα noise-cancelling headset, θα έχεις διαπιστώσει πως με ένα “μαγικό” τρόπο απομονώνει τους ήχους του περιβάλλοντος ώστε να ακούτε μόνο την αγαπημένη σου μουσική ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα μικρόφωνο που “διαβάζει” τους ήχους που προέρχονται από το περιβάλλον του χρήστη και στη συνέχεια τα ακουστικά παράγουν μια κυματομορφή “αντίθετη” από αυτή των ήχων περιβάλλοντος. Έτσι, η δύο κυματομορφές αυτοαναιρούνται και στο αυτί του χρήστη δε φθάνει… τίποτα από το περιβάλλον, ώστε να ακούει αποκλειστικά τη μουσική από το media player του.

    sony mdr-1000x (3)

    Το MDR-1000X της Sony είναι αναβαθμισμένο σε σχέση με τους προκατόχους του καθώς είναι ασύρματο, αλλά αυτό σημαίνει πως έπρεπε να προσθεθεί μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία του προσφέρει 20-26 ώρες ακρόασης (και έως 120 ώρες αναμονής), με 4 ώρες για την επαναφόρτιση. Διαθέτει δύο μονάδες οδήγησης 40mm τύπου dome, ευαισθησία 103db/mW και συχνότητα απόκρισης 4-40.000Hz.

    sony mdr-1000x (2)

    H νέα, noise-cancelling τεχνολογία της Sony ονομάζεται Personal NC Optimizer και δε χάσαμε την ευκαιρία να τη δοκιμάσουμε. Μέσα σε ένα booth γεμάτο από εκατοντάδες ανθρώπους που μιλούσαν, φώναζαν αλλά και μουσική να παίζει από τα ηχεία στο περιβάλλον, φορώντας το MDR-1000X, τα πάντα… σίγησαν! Το μόνο που μπορούσαμε να ακούμε αμυδρά ήταν ο τεχνικός της Sony που μας μιλούσε δυνατά από απόσταση 30 εκατοστών! Ωστόσο, σε περίπτωση που θέλεις να ακούσεις για λίγο κάποιον ομιλιτή ή το περιβάλλον, αρκεί να ακουμπήσεις το χέρι σου στο ακουστικό που καλύπτει το δεξί σου αυτί και μέσα σε 1 δευτερόλεπτο, ακους και πάλι τα πάντα! Η Sony το ονομάζει Quick Attention. Μόλις πάρεις το χέρι σου, το noise-cancelling ενεργοποιείται ξανά.

    sony mdr-1000x (1)

    Το MDR-1000X θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο με τιμή 400€ σε μαύρο και γκρι μπεζ χρώμα, ενώ θα έρχεται σε δερμάτινο hard case.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles