24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τα παράδοξα της αγοράς smartphones: Ενώ οι πωλήσεις smartphones κατρακυλούν… οι τιμές των συσκευών ανεβαίνουν

    Ενώ η αγορά smartphones για 7ο κατά σειρά τρίμηνο ακολουθεί πτωτική πορεία ως αποτέλεσμα των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που περιορίζουν την ζήτηση, οι τιμές πώλησης των smartphones ακολουθούν αντίθετη πορεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Canalys οι πωλήσεις smartphones στην κατηγορία των συσκευών με τιμές άνω των $800, αντιπροσωπεύουν πλέον το 41% της αγοράς, καταγράφοντας μάλιστα σημαντική αύξηση της τάξης του 35% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι, οι τιμές των συσκευών smartphones στη Δυτική Ευρώπη έχουν αυξηθεί σημαντικά, κατά 16% από το 1ο τρίμηνο του 2022 και 29% από το 1ο τρίμηνο του 2019, ενώ κινήθηκαν ανοδικά και το 1ο τρίμηνο του 2023.

    Οι 5 πρώτοι κατασκευαστές

    Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Canalys, τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, η Samsung κατέκτησε την πρώτη θέση της αγοράς, με μερίδιο αγοράς 35%, παρά την ετήσια πτώση 16% στις πωλήσεις της.

    Στην 2η θέση βρίσκεται η Apple, η οποία το 1o τρίμηνο του 2023 ανέβασε τις πώλησης της κατά 1% σε σύγκριση με το 1o τρίμηνο του 2022, με την αμερικάνικη εταιρεία να παραμένει ο πιο ανθεκτικός κατασκευαστής smartphones στη Δυτική Ευρώπη.

    Η Xiaomi υπερασπίστηκε την τρίτη θέση με μερίδιο αγοράς 15%, παρά την πτώση 17% από έτος σε έτος, με την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία να είναι οι βασικές αγορές της. Η Xiaomi παραμένει εστιασμένη στην κατηγορία της χαμηλής έως μεσαίας τιμής, κάτι που τη βοηθά να διατηρήσει πιο υψηλή θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη σε σχέση με τους άλλους Κινέζους πωλητές.

    Τέλος, η OPPO και η TCL συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα, με την κάθε μία να καταλαμβάνει μερίδιο αγοράς 3%, με πτώση 53% και αύξηση 19% σε ετήσια βάση, αντίστοιχα.

    Όπως αναφέρει η Canalys.“Η Samsung έχει στρέψει περαιτέρω την προσοχή της στο τμήμα της μεσαίας και υψηλής κατηγορίας τιμών στη Δυτική Ευρώπη, με στόχο τη διεύρυνση των εσόδων της, τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους και τις μεγαλύτερες δυνατότητες για ενοποίηση του οικοσυστήματος”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles