15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Τα πρώτα βήματα για αδιάλειπτη επικοινωνία μέσω κινητών στα Μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης

    Την εγκατάσταση και λειτουργία σύγχρονων υποδομών κινητών επικοινωνιών στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, όταν ξεκινήσει η λειτουργία του, συζήτησαν επί της αρχής, στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Θοδωρής Παπαδόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) Γιώργος Στεφανόπουλος.

    metro-athinas

    Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να ακολουθήσει συγκεκριμένο πλάνο ενεργειών το οποίο θα επιτρέψει περαιτέρω επενδύσεις από την πλευρά των εταιρειών με τη συνεργασία από την πλευρά της Αττικό μετρό, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αδιάλειπτη επικοινωνία και υπερυψηλές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων.

    Η παραπάνω προσέγγιση δύναται να ανοίξει το δρόμο για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και στο Μετρό της Αθήνας με γνώμονα την αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των χρηστών καθ’ όλη τη διάρκεια που βρίσκονται μέσα στους συρμούς του μετρό είτε είναι στους σταθμούς, είτε στις σήραγγες.

    Σήμερα η κινητή τηλεφωνία στο Μετρό της Αθήνας ουσιαστικά λειτουργεί (όσο λειτουργεί) βασιζόμενη σε υποδομές που δεν έχουν ανανεωθεί επί πολλά έτη γι΄ αυτό και δεν είναι η ενδεδειγμένη. Η λειτουργία των δικτύων κινητής τηλεφωνίας στο Μετρό επιβάλλεται επίσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση του σημαντικού αριθμού τουριστών που πλέον δέχεται η Αθήνα, τη στιγμή μάλιστα που η υπηρεσία της κινητής είναι διαθέσιμη σε πολλά άλλα μετρό ευρωπαϊκών πόλεων.

    Ωστόσο, να σημειωθεί ότι πρόκειται για επενδύσεις που απαιτούν σημαντικά κεφάλαια από την πλευρά των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και ως εκ τούτου για να προχωρήσουν χρειάζεται εγκαίρως να υπογραφεί σχετική συμφωνία με την Αττικό Μετρό.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles