15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Τα Samsung Galaxy S9 και S9+ μπορούν να μετρήσουν την αρτηριακή πίεση!

    Τα πρώτα smartphones που μπορούν να καταγράφουν και την αρτηριακή πίεση του αίματος είναι τα Samsung Galaxy S9 και S9+. Αυτό πραγματοποιείται μέσω ειδικής εφαρμογής, στην οποία η Samsung συνεργάζεται με το University of California, San Francisco (UCSF) .

    My-BP-Lab-Screenshot-1

    Πρόκειται για το My BP Lab app το οποίο, ωστόσο, είναι προς το παρόν, διαθέσιμο μόνο για χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες (στο SamMobile υπάρχει πάντως το APK file της εφαρμογής).

    Ανοίγοντας την εφαρμογή, ο χρήστης ερωτάται για βασικά δεδομένα, όπως η ηλικία, το βάρος, το ύψος, η συχνότητα με την οποία ασκείται, καθώς και πληροφορίες για την εκπαίδευσή του. Το app ρωτά επίσης αν καπνίζετε συχνά, αν και κάποιες ερωτήσεις μπορούν να παραλειφθούν αν δεν αισθάνεστε άνετα στο να τις απαντήσετε.

    Στη συνέχεια, πρέπει να καθίσετε, να καλύψετε τον αισθητήρα με το δείκτη σας, να σηκώσετε το βραχίονα και το τηλέφωνο στο ίδιο επίπεδο με την καρδιά σας και να τον αφήσετε να καταγράψει την πίεση του αίματος για μερικά δευτερόλεπτα.

    My-BP-Lab-2

    Έχει την επιλογή να καταγράφει την πίεσή σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (για τα οποία μπορεί να οριστεί μια υπενθύμιση από το εσωτερικό του app) και να αναφέρει άλλα δεδομένα όπως τις ώρες που κοιμάστε και πληροφορίες για τη διατροφή σας. Στο τέλος μιας περιόδου τριών εβδομάδων, τα δεδομένα θα σταλούν στο UCSF, που στη συνέχεια θα τα χρησιμοποιήσει για να βελτιώσει την ακρίβεια των μετρήσεων της πίεσης του αίματος που είναι δυνατόν στο My BP Lab.

    Μία δυνατότητα που θα θέλαμε να δούμε να υποστηρίζεται πλήρως και στα μέρη μας…

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles