18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Τα site πορνογραφικού περιεχομένου είναι πιο ασφαλή από τα θρησκευτικά… λέει η Symantec

    Ο υπολογιστής σας έχει περισσότερες πιθανότητες να «συναντήσει» ιό όταν επισκέπτεστε ένα site θρησκευτικού ή ιδεολογικού περιεχομένου απ’ ότι αν βλέπετε πορνό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης της Symantec για την κατάσταση ασφαλείας του διαδικτύου.

    Σύμφωνα με αυτή την μελέτη που μπορείτε να τη δείτε εδώ, ιστοσελίδες που διαθέτουν θρησκευτικό ή ιδεολογικό περιεχόμενο είναι 3 φορές πιο πιθανόν να φιλοξενούν κακόβουλο λογισμικό, σε σύγκριση με ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

    Οι ιστοσελίδες που βρίσκονται στην κατηγορία «ιστολόγια/διαδικτυακή επικοινωνία» έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν κακόβουλο κώδικα: μία στις 5 έχουν βρεθεί ως μολυσμένες. Ακολουθούνται από την κατηγορία «φιλοξενία/προσωπική φιλοξενία» με ποσοστά επικινδυνότητας που φτάνουν στο 15,6% και «επιχειρήσεις/οικονομία» με ποσοστό 10%.

    Από τα πορνογραφικά sites μόνο το 2,4% περιέχουν κακόβουλο κώδικα. Γιατί συμβαίνει αυτό όμως; Γιατί τα site πορνό έχουν σχετικά χαμηλό ποσοστό επικινδυνότητας; Σύμφωνα με την έρευνα «Υποθέτουμε ότι αυτό συμβαίνει γιατί οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων πορνό κερδίζουν ήδη χρήματα από το ίντερνετ, με αποτέλεσμα να επενδύουν χρήματα στο προϊόν τους. Το κακόβουλο λογισμικό, δεν κάνει καλό στην δουλειά οποιουδήποτε θέλει να έχει επαναλαμβανόμενους επισκέπτες».

    Πηγή: Mashable

    Φώτο: CNN

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles