19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Τα smartphones της Nokia δε θα εστιάζουν στα specs, αλλά στην ποιότητα και στην ανταγωνιστική τιμή!

    Μόλις πριν από μια εβδομάδα, οι συσκευές επέστρεψαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Nokia, τρία χρόνια μετά την αμφιλεγόμενη εξαγορά του τμήματος φορητών συσκευών της εταιρείας από τη Microsoft. Η Nokia υποσχέθηκε πως τα πρώτα smartphones τα οποία θα τρέχουν Android θα καταφθάσουν την επόμενη χρονιά. Στην ουσία όμως οι συσκευές αυτές θα έχουν κατασκευαστεί και θα πωλούνται από την HMD Global, με τη Nokia να έχει αδειοδοτήσει την εμπορική της ονομασία για χρήση σε αυτές τις συσκευές.

    Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Arto Nummela (chief executive, HMD) στην εφημερίδα «The Economic Times» της Ινδίας αναφέρθηκε σε πολλές πτυχές των μελλοντικών σχεδίων της Nokia όσον αφορά την αγορά φορητών συσκευών. Η πιο ενδιαφέρουσα ίσως αποκάλυψη που έκανε είναι πως το πρώτο smartphone που θα κυκλοφορήσει η εταιρεία δε θα αποτελεί σε καμιά περίπτωση ένα smartphone. «Όταν η επιχείρηση των feature phones δραστηριοποιούνταν στα πλαίσια της Microsoft, δε σταματήσαμε να ετοιμάζουμε νέα προϊόντα. Ένα από αυτά ετοιμάζεται πυρετωδώς, επομένως θα συνεχίσουμε να ανανεώνουμε τη σειρά των feature phones. Ξεκινάμε σήμερα, εδώ και τώρα με τα feature phones, την επιχείριση που εξαγοράζουμε άμεσα από την Microsoft. Τα επόμενα smartphones νέας γενιάς θα κυκλοφορήσουν το πρώτο μισό του 2017», τονίζει χαρακτηριστικά.

    arto-nummela

    Η HMD, η οποία αποτελείται και από πρώην στελέχη της Nokia, εργάζεται στενά με τη Foxconn για την κατασκευή των συσκευών, αναπτύσσοντας περαιτέρω μια συνεργασία την οποία η Nokia είχε αρχίσει με την κυκλοφορία του N1 Android tablet το 2014. Οι συσκευές θα κατασκευαστούν στα εργοστάσια της Foxconn στην Ινδία, καθώς και σε μια εγκατάσταση στο Ανόι που αποκτήθηκε από την Microsoft με την πρόσφατη πώληση του τμήματος των feature phones.

    Ο Nummela έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι τα νέα smartphones θα κυκλοφορήσουν παγκοσμίως, αν και η εταιρεία έχει διακρίνει ορισμένες αγορές κλειδιά, όπως η Ινδία, με τη χώρα αυτή να έχει ιδιαίτερη σημασία για την ίδια. «Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι σε αγορές όπως η Ινδία, θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε ηγετική θέση έναντι του ανταγωνισμού», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά. Αν και δεν έδωσε κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες πάνω στα χαρακτηριστικά των νέων συσκευών, συγκεκριμενοποίησε την ευρύτερη προσέγγιση της Nokia στο χώρο των φορητών συσκευών.

    Ο Nummela υποσχέθηκε πως τα smartphones της HMD θα προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα και ένα design το οποίο οι χρήστες αμέσως θα αναγνωρίσουν σαν ένα προϊόν της Nokia. Παράλληλα δήλωσε: «Σκοπεύουμε να είμαστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί όσον αφορά την τιμή και τα χαρακτηριστικά των συσκευών, αλλά δεν πρόκειται να προβάλλουμε συνεχώς τα megapixels της κάμερας και τα gigahertz του επεξεργαστή». Τέλος, ο ίδιος εμφανίζεται πολύ αισιόδοξος για τη σειρά που έχει αναπτύξει η εταιρεία του, ωστόσο αναγνώρισε ότι ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα δριμύς στις μέρες μας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles