15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Τα smartphones των LG, Huawei και Oppo σύντομα θα έχουν σαρωτή αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη

    Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι έχουν κοινό οι σαρωτές αποτυπωμάτων των LG, Huawei, Oppo και Vivo; Όλοι παράγονται από την ίδια εταιρεία, την CrucialTec, ειδική στις λύσεις βιομετρικής αυθεντικοποίησης που πλέον ισχυρίζεται ότι έχει προβεί στην κατοχύρωση πατέντας για έναν «transparent» σαρωτή αποτυπωμάτων. Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το touch sensitivity σε ένα συγκεκριμένο μέρος του panel της οθόνης, επιτρέποντάς του να σκανάρει δακτυλικά αποτυπώματα.

    untitled

    Ένας εκπρόσωπος της CrucialTec που κλήθηκε να σχολιάσει πάνω σε αυτές τις εξελίξεις ανέφερε συγκεκριμένα: «Η τεχνολογία του transparent αισθητήρα που έχουμε κατοχυρώσει με πατέντες αποτελεί μέρος ενός project που στόχο έχει να δημιουργήσει ένα fingerprint module που θα μπορεί να εγκατασταθεί μέσα στην οθόνη, γνωστό ως display fingerprint solution ή DFS, ένα project που ξεκίνησε το 2012».

    Διαβάστε επίσης: Είναι γεγονός! Τα πρώτα smartphones με σαρωτή αποτυπωμάτων στην οθόνη έρχονται μέσα στο 2017

    Αν και συνήθως οι πατέντες δε μεταφράζονται σε πραγματικά προϊόντα, η περίπτωση εδώ είναι διαφορετική. Η CrucialTec φαίνεται να έχει επενδύσει αρκετά, τόσο σε χρόνο όσο και σε πόρους πάνω στην ανάπτυξη αυτών των modules, ενώ η πρόσφατη επίδειξή τους στο MWC, μάλλον μας επιτρέπει με ασφάλεια να ελπίζουμε ότι θα τα δούμε στα επόμενα smartphones. Οι Κινέζοι φαίνεται ότι θα είναι οι πρώτοι που θα τα ενσωματώσουν στις συσκευές τους, με άλλους κατασκευαστές να ακολουθούν.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles