19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Τα Sony Xperia XZ και X Compact εντυπωσιάζουν με το δυναμισμό τους {Photos και Hands-on videos}! (IFA 2016)

    Η Sony δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη φετινή IFA, σηκώνοντας την κουρτίνα σε δύο συσκευές για τις οποίες είχαμε ακούσει παρά πολλά το τελευταίο διάστημα, με τις περισσότερες διαρροές και φήμες να αποδεικνύονται αληθινές. Η πρώτη συσκευή που παρουσίασε ο Kaz Hirai, CEO της Sony στο σημερινό event, ήταν το Xperia XZ, ένα smartphone το οποίο ουσιαστικά πρόκειται για τον διάδοχο του του Xperia X και θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μία ποιοτική αναβάθμιση του Xperia Performance.

    Xperia (4)

    Xperia (3)

    Με την περίπτωση του XΖ καθίσταται σαφές ότι η Sony έδωσε μεγάλη προσοχή στον εξωτερικό σχεδιασμό, υιοθετώντας ένα design το οποίο διαθέτει περισσότερο εξομαλυμένες επιφάνειες και ξεχωρίζει για το στιβαρό και ανθεκτικό υλικό κατασκευής του (φέρει μάλιστα πιστοποίηση IP68), το οποίο η Sony το ονομάζει ALKALEIDO. To XZ διαθέτει IPS display στις 5.2 ίντσες με ανάλυση στα 1080p και όσον αφορά τα specs του, το νέο smartphone της Sony φωνάζει από χιλιόμετρα μακριά ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά ισχυρή ναυαρχίδα. Στα ενδότερα έχει Snapdragon 820 chipset με 3GB μνήμης RAM, όλες τις σύγχρονες δυνατότητες διασύνδεσης, στερεοφωνικά ηχεία, 32GB αποθηκευτικού χώρου (επεκτάσιμη μέχρι τα 200G μέσω microSD).

    Xperia (5)

    Xperia (2)

    Επιπλέον, η νέα ναυαρχίδα της Sony φέρει USB Type-C, ενώ για μία ακόμη φόρα η ποιότητα σε ότι έχει να κάνει με τις φωτογραφικές δυνατότητες της συσκευής (έρχεται με κάμερα στα 23MP με φακό στα f/2.0 lens) θα πρέπει να θεωρείται αναντίρρητη. Ενδεικτικά ο IMX300 camera sensor προσφέρει ένα νέο φάσμα δυνατοτήτων (autofocus feature, color correction, phase detection), με το νέο camera setup να ονομάζεται από τη Sony: Triple Image Sensing, ενσωματώνοντας τεχνολογίες που αφορούν στην ανίχνευση εικόνας, στην διόρθωση του χρώματος και στην καλύτερη ανίχνευση αντικειμένων από απόσταση. Φυσικά και οι λάτρεις των selfies δεν θα απογοητευθούν, καθώς η νέα ναυαρχίδα της Sony έρχεται με μπροστινή κάμερα στα 13MP. Παράλληλα, το Xperia XZ έρχεται με μπαταρία στα 2.900mAh και υποστηρίζει quick charge 3.0.

    Xperia (6)

    Xperia (13)

    To δεύτερο smartphone που παρουσίασε η Sony είναι το X Compact, το οποίο μπορεί να μοιράζεται πολλά στοιχεία με το XZ, ωστόσο δεν αποτελεί μία μικρογραφία του. Με το πλαστικό να αποτελεί το κύριο υλικό κατασκευής, το Χ Compact μπορεί να καλύψει τους χρήστες που αναζητούν πιο compact διαστάσεις σε συνδυασμό με δυνατές επιδόσεις. Στην καρδιά του X Compact βρίσκεται ένα Snapdragon 650 chipset, το οποίο έρχεται με hexa-core επεξεργαστή και συνοδεύεται από 3GB μνήμης RAM. Φυσικά, η οθόνη των 4.6 ιντσών με την ανάλυση των 720p δεν υπολείπεται σε ευκρίνεια, κυρίως λόγω του ποιοτικού display που έχει ενσωματώσει η Sony στη συσκευή. Σε ότι έχει να κάνει με τις camera λειτουργίες του, το X Compact έρχεται με τον ίδιο camera sensor του XZ, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν “περικοπές”, με την «έκπτωση» να γίνεται στην selfie cam, η οποία δεν ξεπερνάει τα 5MP.

    Xperia (11)

    Xperia (1)

    Όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια του Sony event, το Xperia XZ αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του μέσα στον Οκτώβριο με τιμή στα 699 ευρώ για το μοντέλο των 32GB, ενώ το X Compact θα κοστίζει περίπου 449 ευρώ και θα κάνει την εμφάνιση του το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Δείτε και την εμπειρία που είχαμε δοκιμάζοντας τα δύο νέα μέλη της οικογένειας Xperia στα hands-on videos που ακολουθούν…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles