15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Τα σπίτια που χτίστηκαν στην “κορυφή” ενός… mall

    Στo roof garden του Jiutian International Plaza, ενός εμπορικού κέντρου στην πόλη Zhuzhou της Κίνας, φαίνεται ότι… υπάρχουν κατοικίες! Ναι, ναι, πρόκειται για τέσσερα σπίτια που βρίσκονται, αυτή την περίοδο, υπό κατασκευή και είναι πλήρως εξοπλισμένα με ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.


    Οι εικόνες που έχουν διαρρεύσει στο Διαδίκτυο από το πρωτότυπο αυτό… roof garden είναι εντυπωσιακές και έχουν προκαλέσει συζητήσεις στη χώρα σχετικά με το τι ακριβώς είναι αυτά τα σπίτια και αν είναι νόμιμα. Όπως υποστηρίζει, πάντως, η κινεζική εφημερίδα China Daily, πρόκειται για… γραφεία για τους 160 εργαζόμενους στο εμπορικό κέντρο, ενώ οι αρχές επιβεβαιώνουν ότι έχουν δώσει την έγκρισή τους για την κατασκευή.

    Να σημειώσουμε ότι η Zhuzhou, όπως και 33 άλλες πόλεις, έχουν επιλεγεί από την κυβέρνηση της Κίνας ως “garden cities”, έτσι επιβάλλεται να διαθέτουν πράσινες στέγες και βλάστηση στα κτίρια της πόλης που διαθέτουν κάτω από 12 ορόφους, έχουν ύψος έως 45 μέτρα και έχουν χτιστεί μέσα στα τελευταία 20 χρόνια.

    Πηγή: Twisted Sifter

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles