21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τα στρατηγικά πλεονεκτήματα του cloud ERP

    Μπορεί παλαιότερα οι επιχειρήσεις να αντιμετώπιζαν με δυσπιστία τις cloud-based λύσεις, αλλά σταδιακά, άρχισαν να κατανοούν τα οφέλη τους στην καθημερινή λειτουργία. Ιδίως στην περίπτωση μίας cloud-based λύσης ERP, ενός πανίσχυρου και ταυτόχρονα σύνθετου εργαλείου, αυτή ακριβώς η πολυπλοκότητα του πιθανώς να δημιουργεί ανασφάλεια σε κάποιους. Από την άλλη, όταν εξετάσουμε τα επιμέρους πλεονεκτήματα των Software as a Service (SaaS) λύσεων σε σχέση με τις αντίστοιχες on-premise, τότε η επιλογή αυτή φαίνεται εξαιρετικά ελκυστική.

    Ασφάλεια στο μάξιμουμ

    Σε ένα αρχικό στάδιο, πολλές επιχειρήσεις είχαν την εσφαλμένη αντίληψη πως η αποθήκευση ευαίσθητων δεδομένων στο cloud, αντέβαινε στις βέλτιστες πρακτικές τους όσον αφορά την ασφάλεια. Σταδιακά, άρχισαν να κατανοούν πως οι cloud ERP vendors μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν ένα σαφώς πιο ασφαλές περιβάλλον, καθώς διαθέτουν το κατάλληλο προσωπικό που διαχειρίζεται τα εργαλεία και τις εφαρμογές που κρατούν τα δεδομένα των πελατών τους ασφαλή. Ταυτόχρονα, ο vendor είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο των τρωτών σημείων και την επιδιόρθωση των συστημάτων με εμφανείς αδυναμίες. Ένας αξιόπιστος ERP vendor, όπως η SoftOne θα είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας σε θέματα ασφαλείας.

    Πρόσβαση από παντού (και παντού)

    Η ίδια η φύση των SaaS λύσεων συνεπάγεται πως μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις εφαρμογές από οπουδήποτε και μάλιστα σε κάθε bit πληροφορίας. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να δώσετε πρόσβαση στο σύστημα σε εργαζομένους που απασχολούνται σε ένα απομακρυσμένο γραφείο, στελέχη που εργάζονται συχνά εκτός γραφείου, ή απλά σε κάποιον άνθρωπο της επιχείρησης που θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το σύστημα ERP, ενώ βρίσκεται στο σπίτι ή σε κάποια διάσκεψη.

    Εξοικονόμηση πόρων

    Βασικό πλεονέκτημα των cloud-based ERP λύσεων είναι πως δεν χρειάζεται να υπολογίσετε κάποια επιπλέον δαπάνη σε επίπεδο κεφαλαίου για τη δικτύωση hardware. Χάρη στο συνδρομητικό μοντέλο του SaaS παρόχου, δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε νέους servers για να «στεγάσετε» τις εφαρμογές ή τις βάσεις δεδομένων. Ταυτόχρονα, δεν απαιτείται να προσλάβετε άτομα για την εγκατάσταση, τη διαχείριση και την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με το hardware και το software της λύσης ERP. Όλα αυτά ήδη καλύπτονται από τη συνδρομή σας.

    Επεκτασιμότητα

    Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα της λύσης είναι το γεγονός πως, με μία cloud συνδρομή, είναι εύκολο να επεκτείνετε τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ώστε να καλύπτουν τις εκάστοτε ανάγκες σας. Εφόσον η επιχείρηση σας παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη, μπορείτε άνετα να αναπροσαρμόσετε τη συνδρομής σας, ώστε αυτή να συμπεριλαμβάνει περισσότερα. Το ίδιο προφανώς ισχύει και στην αντίθετη περίπτωση: Εφόσον η επιχείρηση σας είναι εποχική για παράδειγμα, ή αναγκάζεται να μειώσει το business της, τότε έχετε την επιλογή αντίστοιχης προσαρμογής του license για να ανταποκριθεί στις τρέχουσες ανάγκες σας.

    Υποστήριξη

    Δεδομένου πως ο ERP πάροχος διατηρεί την ιδιοκτησία του software και του hardware, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει υποστήριξη 24/7 στους πελάτες του. Σε αντίθεση με το on-premise hosting, το οποίο μερικές φορές απαιτεί από τους πελάτες την αγορά πακέτων υποστήριξης, οι cloud πάροχοι γενικά προσφέρουν τη δυνατότητα αυτή ως μέρος της παρεχόμενης λύσης. Το ίδιο προφανώς ισχύει και για τα software upgrades.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles