20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ο φετινός Οκτώβρης θα είναι διαφορετικός για τα smartphones: Κυκλοφορούν τα κινητά με Ubuntu

    Ο ιδρυτής της Canonical, Mark Shuttleworth ανακοίνωσε ότι τα πρώτα Ubuntu smartphones θα είναι διαθέσιμα τον Οκτώβριο.

    Να θυμίσουμε ότι η έκδοση του λειτουργικού Ubuntu για κινητά τηλέφωνα είχε ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα, με την εταιρεία να υπόσχεται μία απλούστερη λύση απ’ ό,τι το Android ή άλλα mobile λειτουργικά.

    Η Canonical ανακοίνωσε ότι τα Ubuntu Phones θα μπορούν να “τρέχουν” ένα πλήρες desktop version όταν συνδεθούν σε ένα monitor – μία αναμφίβολα ενδιαφέρουσα προσέγγιση για ένα smartphone.

    Δε γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες για τις συσκευές, αν και θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο οι υπεύθυνοι της εταιρείας μας έδωσαν κάποιες προδιαγραφές γι’ αυτές. Σύμφωνα με αυτές, μία entry level Ubuntu device αναμένεται να διαθέτει Cortex A9 επεξεργαστή στο 1GHz, 512MB-1GB RAM, 4-8GB eMMC+SD και multi-touch display, ενώ ένα high-end Ubuntu “superphone”, από την άλλη, Quad-core A9 ή Intel Atom επεξεργαστή, το λιγότερο 1GB RAM, υποστήριξη multi-touch και δυνατότητα “σύγκλισης” με desktop.

    H Canonical δεν έχει διαθέσει ακόμη τον πηγαίο κώδικα για το Ubuntu, φαίνεται όμως ότι μέσα στο Φεβρουάριο, αναμένεται να κυκλοφορήσει το συμβατό build με το Galaxy Nexus, ώστε οι developers να ξεκινήσουν να δημιουργούν εφαρμογές για το Ubuntu App Marketplace.

    Πηγή: Pocket-Lint

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles