15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Tα vivo Y22S και vivo Y35 παίζουν «μεγάλη μπάλα» και βάζουν γκολ στο Μουντιάλ του Κατάρ!

    Η vivo Νο1 Κατασκευαστής Smartphones στην Κίνα είναι Επίσημος Χορηγός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που διεξάγεται στο Κατάρ, το οποίο ήδη μας έχει αφήσει μοναδικές συγκινήσεις, με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα στην ιστορία του θεσμού.

    Ύστερα από περίπου 3 εβδομάδες αγώνων, οδεύουμε σιγά σιγά για τον τελικό των τελικών, για την στιγμή εκείνη που ο χρόνος σταματάει και οι ποδοσφαιρικοί ήρωες μένουν για πάντα στην ιστορία. Όποια ομάδα και εάν σηκώσει τελικά το τρόπαιο Ζιλ Ριμέ στον ουρανό της Ντόχα του Κατάρ, αυτό που πάντοτε μένει από την μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου δεν είναι άλλο από το πάθος, το δυναμισμό, την ένταση συναίσθημα και την αγωνία που προσφέρουν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές που στο χορτάρι γράφουν ιστορία.

    Για τους παραπάνω λόγους το να παρακολουθήσεις από κοντά τους αγώνες ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, αναμφίβολα αποτελεί μια μοναδική και ιδιαίτερη εμπειρία ζωής που θα την θυμάσαι, μέχρι τα βαθιά σου γεράματα. Μια πανδαισία συναισθημάτων που εξυπακούεται ότι θέλεις να την κρατήσεις όχι μόνο στην καρδιά σου, αλλά και στο smartphone σου. Βέβαια το να τραβήξεις έναν αγώνα σε ένα κατάμεστο ποδοσφαιρικό γήπεδο (όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα στάδια του Κατάρ), λόγω των εξαιρετικά μεγάλων αποστάσεων, της πολυπλοκότητας του θέματος και της διαρκούς κίνησης, σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Ωστόσο, η vivo, η κατασκευάστρια εταιρεία που μας εκπλήσσει διαρκώς με τις συσκευές της στο κομμάτι του mobile photography ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη.

    Και επειδή το μυαλό σας όταν αναφερόμαστε στον τομέα της mobile φωτογραφίας και τη vivo πηγαίνει δικαίως στο εκπληκτικό X80 Pro, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν κι άλλες συσκευές στο προϊοντικό portfolio της γνωστής εταιρείας, οι οποίες καθίστανται ιδανικές για «on-the-go» φωτογραφίσεις. Πρόκειται για τα εκπληκτικά Value for Money: vivo Y22S και Y35, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να «σκοράρουν» ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες «φωτογραφικές» συνθήκες. Ας φανταστούμε λοιπόν ότι βρίσκεστε σε κάποιο από τα στάδια στολίδια του Κατάρ και στα χέρια σας κρατάτε ένα από τα δύο πανίσχυρα VfM smartphones της vivo…

    Ξεκινώντας με το Υ22S, το οποίο προσφέρει δημιουργικότητα σε κάθε στιγμή της ημέρας, το mid-ranger της γνωστής εταιρείας κάνει focus στο δυνατό φωτογραφικό αποτέλεσμα, εξαιτίας της τριπλής AI κάμερας που διαθέτει (50MP + 2MP + 2MP). Ο main sensor των 50MP δημιουργεί ένα απίστευτης ομορφιάς και ευκρίνειας αποτέλεσμα, εστιάζοντας πάντοτε στη λεπτομέρεια (από ότι γνωρίζουμε δεν χρησιμοποιήθηκε για να βοηθήσει τον 4ο διαιτητή να καταλάβει εάν η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του άουτ στο Ιαπωνία – Γερμανία). Ο δε wide αισθητήρας, έχει σχεδιαστεί για να συγκεντρώνει περισσότερο φως, προσφέροντας ένα σύνολο από δυνατότητες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ακόμη και όταν οι… προβολείς του γηπέδου σβήσουν.

    Παράλληλα, εάν θέλετε να «θολώσετε» το φωτογραφικό αποτέλεσμα δίνοντας έμφαση στο κυρίως θέμα σας, το Y22S έρχεται με έναν εξελιγμένο Bokeh αισθητήρα για ένα πραγματικά άρτιο αποτέλεσμα. Και επειδή εάν βρεθείτε στις εξέδρες του Lusail και θέλετε να βγάλετε μια selfie με την miss Κροατία (κατά κόσμον Ivana Knoll), τότε η selfie camera των 8MP σίγουρα θα σας κάνει να ρίξετε το… Instagram (και χωρίς beautification filters βεβαίως… βεβαίως). Φυσικά, το Y22S δεν είναι μόνο τα εξαιρετικά camera features, καθώς παράλληλα προσφέρει και υψηλό performance με τον Snapdragon 680 και τα 8GB RAM που διαθέτει να τρέχουν πιο γρήγορη και από την ομάδα της Βραζιλίας στην αντεπίθεση.

    Μεγάλη μπάλα όμως στο κομμάτι του mobile photography δεν παίζει μόνο το Y22S, αλλά και το Y35, το οποίο δίνει μια άλλη διάσταση στην έννοια του Value for Money smartphone που συγχρόνως αποτελεί και ένα άκρως αξιόλογο φωτογραφικό smartphone. Συγκεκριμένα, ο κύριος αισθητήρας των 50MP με φακό f/1.8 και PDAF, μπορεί να «πιάσει» μια σταθερή λήψη της μπάλας που «εκτοξεύεται» με ταχύτητα από το πόδι του μάγου Messi, ενώ ο συνδυασμός της macro και depth cameras στα 2MP (μαζί με τον κύριο σένσορα) μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε εάν τελικώς ο Cristiano Ronaldo ακούμπησε την μπάλα με τις… τρίχες του κεφαλιού του στο γκολ που χρεώθηκε τελικά στον Bruno Fernandez στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Ουρουγουάη. Μάλιστα, το οικονομικά προσιτό Υ35 διαθέτει επίσης μια selfie camera με ανάλυση στα 16MP και δυνατότητα με λήψη video στα 1080p (ότι πρέπει δηλαδή για να καταγράψετε τις μυθικές αποκρούσεις του Μαροκινού Bono ενάντια στην Ισπανία στην Ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι για τη φάση των «16»).

    Και φυσικά, εκτός από το camera setup του, το Y35 αποτελεί ένα δυνατό all-arounder smartphone που με το IPS Panel Full HD+ display του στις 6.58 ίντσες (refresh rate στα 90Hz), το Snapdragon 680 4G chipset της Qualcomm, τα 6GB RAM και τα 128GB αποθηκευτικού χώρου είναι σίγουρο ότι θα βάλει σας βοηθήσει να βάλετε γκολ από τα… αποδυτήρια, ντριμπλάροντας με ευκολία (όπως συνηθίζει να κάνει ο Neymar και ο Kylian Mbappe) ακόμα και τα πιο απαιτητικά tasks στην δύσκολη On-the-go καθημερινότητά σας.

    Σε μερικές μέρες θα πέσει η αυλαία της μεγάλης γιορτής του ποδοσφαίρου στο Κατάρ και οι προβολείς των γηπέδων θα σβήσουν (μάλιστα πολλά από αυτά θα αποσυναρμολογηθούν), αλλά με τα vivo Y22S και Y35, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σηκώνετε την κούπα στο πρωτάθλημα της mobile τεχνολογίας σε καθημερινή βάση! Και όπως λέει και το επίσημο μουσικό κομμάτι του Μουντιάλ, με τα smartphones της vivo θα είστε πάντα: “Hayya Hayya (Better Together)”!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles