22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Τα… ύστερα του κόσμου; Τα Windows 11 αποκτούν υποστήριξη για RAR αρχεία!

    Εδώ και αρκετά χρόνια, όλοι όσοι δουλεύουμε με τα Windows δεν γίνεται να μην χρησιμοποιούμε στην digital καθημερινότητά μας το WinRAR (το σούπερ δημοφιλές app που η δουλειά του είναι η συμπίεση και αποσυμπίεση αρχείων). Πράγματι, όλα αυτά τα χρόνια το πρώτο πράγμα που κάνουμε σε ένα clean install των Windows είναι άμεσα να κατεβάσουμε το WinRAR (ψάχνουμε ακόμη να βρούμε αυτούς που το έχουν «αγοράσει» γιατί όλοι το έχουν εγκατεστημένο ως freeware).  

    Ε λοιπόν… τέλος στο WinRAR, καθώς η Microsoft αποφάσισε να ενσωματώσει υποστήριξη για RAR αρχεία στα Windows 11! Η είδηση έγινε γνωστή στο πλαίσιο του Microsoft Build developer’s conference και τα Windows 11 θα μπορούν στο άμεσο μέλλον να αναγνωρίσουν formats όπως tar, 7-zip, gz και πολλά ακόμη. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν οι developers της Microsoft, η λύση που προωθεί η εταιρεία – κολοσσός θα προσφέρει ακόμη καλύτερους χρόνους στη διαδικασία της συμπίεσης – αποσυμπίεσης σε σύγκριση με τα third-party apps. Η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το πότε το εν λόγω feature θα γίνει διαθέσιμο, ωστόσο μέσα στις επόμενες ημέρες τα Windows 11 πρόκειται να λάβουν υποστήριξη για Bluetooth LE, οπότε δεν αποκλείεται η ώρα που τα Windows θα είναι σε θέση να διαβάζουν αρχεία RAR, ενδέχεται να πλησιάζει.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles