18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    My Tablet Day: To 7ο σεμινάριο της σειράς Digital Days.

    Το άρθρο που ακολουθεί ανήκει στην Αθανασία Τσουκαλά, επίτιμη καλεσμένη του 7ου Digital Days, με θέμα My Tablet Day: Infotainment, sharing and business.

    cover 5-11-13 sent

    Table (δε νομίζω!) … μα ποιο tablet; Κάπως έτσι μπορεί να συνοψιστεί σε μια πρόταση η άποψή μου για τα tablets πριν και μετά το workshop My Tablet Day. Φυσικά καθώς ο σκοπός του σεμιναρίου δεν ήταν να προωθήσει μια εταιρία αλλά να μας δείξει τη χρησιμότητα των ταμπλετών στη ζωή μας, είδα και εγώ πώς θα μπορούσαν τα tablets να μου φανούν όχι μόνο χρήσιμα αλλά απαραίτητα.  Γιατί σημασία δεν έχει να είσαι απλός καταναλωτής αλλά σκεπτόμενος καταναλωτής.

    Όλοι οι ομιλητές, γνώστες της αγοράς μας προσέφεραν απλόχερα τις γνώσεις τους.  Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το laptop μου είναι το πρόβλημα της μεταφοράς. Δεν μπορώ να το κουβαλάω συνέχεια μαζί μου, με κουράζει και πολλές φορές φοβάμαι ότι δίνω στόχο καθώς είναι κάτι που δε μπορώ να κρύψω. Επίσης η μπαταρία με το που θα μπω λίγο στο Internet έχει τελειώσει. Μεγάλο πρόβλημα… Εδώ ήρθαν τα tablets να δώσουν τη λύση τους.  Δεν είναι όλα όμως όλα τα tablets ίδια. Διαφέρουν σε λειτουργίες και δυνατότητες που μπορεί να παρέχει το καθένα. Επειδή όμως όπως σας είπα νωρίτερα οφείλω να είμαι σκεπτόμενος αγοραστής, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που πρέπει να λάβω υπόψιν προτού αποφασίσω. Όπως για παράδειγμα τί ακριβώς θέλω να κάνω με το tablet μου, τί υποστήριξη μου προσφέρει η κάθε εταιρία, μέχρι πόσα λεφτά αξίζει να δώσω για τη χρήση που θέλω να κάνω. Και βέβαια καθώς είμαι επίδοξη social media manager, έμαθα πώς μπορώ να τα έχω όλα υπό έλεγχο ακόμα και όταν είμαι on the go. Δε χρειάζεται κάποιο μαγικό φίλτρο, ένα απλό προγραμματάκι και η ζωή μου γίνεται πολύ εύκολη.

    my mobile day speakers

    Περνώντας σε πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το σεμινάριο, μου άρεσε πολύ η ιστορική αναδρομή της κα Κιτσάτη. Η πρώτη παρουσίαση της ιδέας του tablet πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία «Οδύσσεια του Διαστήματος» το 1968 (!!!).

    Είτε είσαι φοιτητής όπως ο κος Σκιάννης και θέλεις να ενημερώνεσαι για το πότε είναι ανοιχτή η σχολή σου αλλά και για το πρόγραμμα της εξεταστικής σου ακόμα και όταν είσαι για καφέ αλλά και όχι μόνο να κρατάς αλλά και να μοιράζεσαι με πολύ πιο εύκολο τρόπο τις σημειώσεις σου με τους συμφοιτητές σου χωρίς να έχεις την έννοια «τώρα που του τις δάνεισα, θα μου τις γυρίσει πίσω και αν ναι πότε;;» η λύση ακούει στο όνομα tablets.

    Είσαι μανιακός με τα παιχνίδια και θέλεις να παίζεις όταν περιμένεις στη στάση το λεωφορείο; Δε νομίζω να θες να βγάλεις το laptop σου τα μεσάνυχτα και πού να το βάλεις άλλωστε; Άσε που μπορείς να ενημερωθείς και τί ώρα θα περάσει το επόμενο λεωφορείο μέσα από το tablet σου… Φυσικά το laptop προσφέρει καλύτερα γραφικά και μπορεί να υποστηρίξει περισσότερα παιχνίδια αλλά το θέμα είναι κατά πόσο σε βολεύει να το έχεις συνέχεια μαζί σου.

    Αλλά ακόμα και αν η φύση της δουλειάς σου είναι τέτοια που πρέπει να έχεις άμεση πρόσβαση στην τεχνολογία συνέχεια όπως η αρθρογράφος και δημοσιογράφος κα Τάνια Γκίνη η οποία χρειάζεται ταυτόχρονα φωτογραφική μηχανή, καθρεφτάκι αλλά και πρόσβαση σε εφαρμογές σχετικές με το αντικείμενό της το tablet σου απλουστεύει πολύ τη ζωή.

    Υπάρχουν εφαρμογές χρήσιμες και απαραίτητες για κάποιον που έχει επιχείρηση ή θέλει να συντονίσει κάποιες social media ενέργειες για λογαριασμό τρίτων, που πολύ σωστά αναλύθηκαν από τον κο Κηπουρόπουλο αλλά και την κα Εκινέ, όπως το Google Analytics, το Facebook Pages Manager, το WordPress για το blog της εταιρίας σου, το gTasks HD αλλά κυρίως το HootSuite (να σαι καλά Ρενάτα, μου ‘λυσες τα χέρια, μπορεί να μην είναι μαγικό φίλτρο, κάνει όμως τη δουλειά σου πολύ πιο εύκολη με τρόπο μαγικό!). Επειδή όμως δεν υποστηρίζονται όλες οι εφαρμογές από όλα τα λειτουργικά συστήματα καλό είναι να σκεφτείς τί θέλεις και στη συνέχεια να προβείς στην επιλογή συγκεκριμένου μοντέλου.

    Και βέβαια οι ανάγκες σου θα καθορίσουν αν πρέπει να πάρεις laptop ή tablet αλλά και ποιο να επιλέξεις σύμφωνα με τον κο Ζαχάρη. Δε σημαίνει πως επειδή βγήκαν τα tablets τα laptops σταμάτησαν να είναι χρήσιμα (multitasking, μεγαλύτερη οθόνη κλπ.), για αυτό μίλησε και η κα Κιτσάτη.

    Για να μην σας κουράζω άλλο, είμαι σίγουρη ότι θα ακολουθήσει σύντομα παραπλήσιο σεμινάριο στο οποίο μπορείτε και εσείς να μάθετε τα μυστικά και να ευγνωμονείτε τους ανθρώπους που σας τα είπαν. Θα σας πω όμως κάτι άλλο: Όλοι οι ομιλητές σε όλα τα σεμινάρια που έχω παραβρεθεί είναι πολύ φιλικοί, πολύ πρόθυμοι να απαντήσουν όλες τις απορίες του κοινού και πολλοί μεταδοτικοί. Αγαπούν πολύ το αντικείμενό τους και αυτό το βγάζουν προς τα έξω με ενθουσιασμό και πάθος.

    Και φυσικά τη σημερινή εποχή της κρίσης, που όλοι λίγο πολύ δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα οικονομικά, τέτοιες κινήσεις, που με ελάχιστο πραγματικά κόστος -τι είναι 5€ για να γνωρίσεις τον παράδεισο της τεχνολογίας;- σε βοηθούν να μάθεις τόσο χρήσιμα πράγματα, πρέπει να επιβραβεύονται!

    Αθανασία Τσουκαλά

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles