20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Έπιασε “ταβάνι” η αγορά tablets!

    Είναι γεγονός και δε χρειάζεται δραματικός τόνος, τα νούμερα μιλούν μόνα τους. Τα tablets χτύπησαν “ταβάνι” και πλέον η αγορά τους σταμάτησε να αυξάνεται σε μέγεθος.

    tablets-montage

    Τα δεδομένα προέρχονται από την έγκυρη IDC και δείχνουν ξεκάθαρα τη σταθεροποίηση των πωλήσεων tablets, ανεξαρτήτως κατασκευαστή και λειτουργικού. 76,1 εκατομμύρια tablets πωλήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 2014, ελαφρώς λιγότερα από τα 78,6 εκατομμύρια του ίδιου τριμήνου του 2013! Η Apple έχει χάσει 7% του μεριδίου της από τότε (βρίσκεται στο 27%), το Android κέρδισε 4% (66%) και τα Windows tablets το υπόλοιπο 3% (στο 7% σύνολο). Μεγαλύτερος “χαμένος” κατασκευαστής είναι η Amazon με -69% ενώ Apple, Samsung, Asus είχαν επίσης χασούρα, με τη Lenovo να αυξάνει τις πωλήσεις της κατά 9% για τα τρίμηνα αυτά του 2013 και του 2014, με πολύ μεγαλύτερο κέρδος συνολικά για τις χρονιές 2013 και 2014.

    tablets

    Το σύνολο των tablets που πωλήθηκαν πέρυσι ήταν 229,6 εκατομμύρια ενώ για το τέταρτο τρίμηνο ήταν ελαφρώς λιγότερα από τα PCs, των οποίων οι πωλήσεις ανήλθαν στα 80,7 εκατομμύρια. Και φυσικά όλα τα παραπάνω αναφέρονται στον αριθμό των πωληθέντων συσκευών και όχι την συνολική αξία τους, που όσο φθηναίνουν μειώνεται ταχύτατα. Όλα δείχνουν πως τα tablets ξεπερνιούνται, οι χρήστες τα αντικαθιστούν με καινούργια, αλλά δεν αγοράζουν επιπλέον tablets και οι χρήστες που δεν απέκτησαν ένα μέχρι σήμερα, δε φαίνονται τόσο πρόθυμοι να το κάνουν. Όπως κι αν έχει, τα tablets “έφθασαν” τα PCs και αυτό καθαυτό είναι τρομερή επιτυχία, αλλά καιρός να κοιτάξουμε αλλού…

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles