18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    “Take a break”: Το νέο χαρακτηριστικό στο Instagram για την προστασία των εφήβων

    Σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει τη φήμη του, μετά τις απανωτές καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το Facebook έρχεται να προσθέσει ένα νέο χαρακτηριστικό για την προστασία των εφήβων. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, μια νέα λειτουργία προστίθεται στο Instagram. Πρόκειται για το “take a break”, το οποίο θα ενθαρρύνει τους εφήβους να κάνουν απλώς ένα διάλειμμα από τα social media για λίγο. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα είναι διαθέσιμη η λειτουργία. Σίγουρα στοχεύει όμως στον περιορισμό του εθισμού και της τοξικής επίδρασης του Instagram για τις νεαρές ηλικίες.

    Αλλαγές μετά τις αποκαλύψεις της Wall Street Journal

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά τις αποκαλύψεις της Wall Street Journal, το Facebook αρχίζει και παίρνει κάποια μέτρα. Σύμφωνα με τα όσα ήρθαν στο “φως” το τελευταίο διάστημα, ο κολοσσός γνωρίζει εδώ και 2 χρόνια ότι «βομβαρδίζει» τα έφηβα κορίτσια με μη ρεαλιστικά πρότυπα σωματικού βάρους, λειτουργώντας «τοξικά». Σύμφωνα με την Wall Street Journal, έχει εκπονήσει σχετική μελέτη που αποκαλύπτει τον αντίκτυπο των προϊόντων του σε άτομα νεαρής ηλικίας, διαπιστώνοντας τις επιβλαβείς συνέπειες.

    Τα κέρδη βέβαια είναι πολλά. Mε αποτέλεσμα οι αποκαλύψεις, σύμφωνα με την εφημερίδα, να κρατηθούν μυστικό. Το 32% των κοριτσιών δηλώνουν ότι σε περιόδους που νιώθουν άσχημα για το σώμα τους, το Instagram τις κάνει να αισθάνονται ακόμα χειρότερα. Αυτό ανέφεραν ερευνητές σε παρουσίαση το Μαρτίου του 2020 που δημοσιεύτηκε στον εσωτερικό πίνακα μηνυμάτων του Facebook και κατάφερε να αποσπάσει η Wall Street Journal. Σύμφωνα με άλλο έγγραφο, οι έφηβοι κατηγορούν το Instagram για την αύξηση του ποσοστού άγχους και κατάθλιψης.

    Διαβάστε επίσης: “Χαστούκισε έναν καθηγητή”- Νέα τάση στο TikTok προκαλεί “πονοκέφαλο” στα σχολεία των ΗΠΑ (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles