23.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Take-Two: Εκατοντάδες απολύσεις από τη μητρική της Rockstar

    Η Take-Two Interactive σχεδιάζει να απολύσει το 5% του προσωπικού της, δηλαδή περίπου 600 υπαλλήλους, μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα. Η εταιρεία ακυρώνει επίσης αρκετά projects που βρίσκονται υπό ανάπτυξη. Αναμένεται ότι αυτές οι κινήσεις θα κοστίσουν 160 με 200 εκατομμύρια δολάρια για την υλοποίησή τους, αλλά θα έχουν όφελος εξοικονομήσεις ύψους 165 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για την Take-Two.

    Η κάτοχος του Grand Theft Auto και μητρική εταιρεία των Rockstar Games, 2K, Private Division, Zynga και Gearbox, αποτελεί ένα γίγαντα στη βιομηχανία των video games. Τα έσοδά της ανήλθαν στα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, μια αύξηση κατά σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, η Take-Two συμφώνησε να αγοράσει την Gearbox, το στούντιο πίσω από το Borderlands, με 460 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Grand Theft Auto VI το 2025, μια κίνηση που αναμένεται να φέρει δισεκατομμύρια στα ταμεία της.

    Εκτιμάται ότι περίπου 8.800 άτομα στη βιομηχανία του gaming έχουν χάσει τη δουλειά τους μέχρι στιγμής το 2024, ενώ συνολικά 10.500 εργαζόμενοι στη βιομηχανία απολύθηκαν το 2023. Η Sony απέλυσε περίπου 900 άτομα από το PlayStation τον Φεβρουάριο. Η Microsoft απέλυσε περίπου 1.900 εργαζόμενους σε όλη την τμήματα παιχνιδιών της τον Ιανουάριο. Η Riot Games απέλυσε πάνω από 500 άτομα τον ίδιο μήνα – και αυτά είναι μόνο μερικές από τις πιο πρόσφατες απολύσεις σε AAA εταιρείες. Η Take-Two βρίσκεται τώρα στην κορυφή αυτού του καταλόγου.

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles