20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Οι Taliban ανεβάζουν εφαρμογή στο Play Store και η Google… αναλαμβάνει δράση!

    Αν και η κοινή γνώμη έχει στρέψει την προσοχή της στον πόλεμο της Συρίας, η κατάσταση στο Αφγανιστάν με την ισχυροποίηση των Taliban εξακολουθεί και παραμένει έκρυθμη. Σε αυτή τη φάση, το καλά οργανωμένο δίκτυο των Taliban αναζητάει συνεχώς νέους τρόπους για να μπορέσει να προσελκύσει νέους υποστηρικτές, επιστρατεύοντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, σε μία προσπάθεια να φτάσει το «μήνυμα» του σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους (οι οποίοι βλέπουν με θετικό μάτι τις βίαιες ενέργειες τους).

    Taliban 1

    Έτσι λοιπόν, τα μεγάλα κεφάλια των Taliban για να μπορέσουν να πετύχουν το στόχο τους, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μία εφαρμογή για Android, την οποία ονόμασαν Al Emarah. Η συγκεκριμένη εφαρμογή (που είναι γραμμένη στη γλώσσα των Παστούν), είχε σαν στόχο να διαδώσει την φονταμενταλιστική οπτικήτων Taliban για τον κόσμο, προβάλλοντας ψευδείς ειδήσεις και αναλύσεις που αναζωπυρώνουν το μίσος για τον «εχθρικό» δυτικό πολιτισμό, προετοιμάζοντας έτσι “κατάλληλα” τους μελλοντικούς μαχητές που θα επανδρώσουν την οργάνωση. Το ενδιαφέρον στοιχείο στην όλη ιστορία είναι ότι οι Taliban δεν δίστασαν να ανεβάσουν τη συγκεκριμένη εφαρμογή στο Play Store! Η συγκεκριμένη εφαρμογή παρέμεινε για μερικές μέρες εκεί μέχρι να κινητοποιηθεί η Google και να πράξει τα δέοντα, κατεβάζοντας την άμεσα. Aν και σε σχετική ερώτηση, ο υπεύθυνος της Google που κλήθηκε να απαντήσει τόνισε ότι δεν συνηθίζουν να σχολιάζουν τη φύση και το περιεχόμενοπ συγκεκριμένων applications, ωστόσο τόνισε ότι η Google αφαιρεί τις εφαρμογές εκείνες που παραβιάζουν τους όρους χρήσης του Play Store (η προώθηση του μίσους και η παρότρυνση σε τρομοκρατικές ενέργειες δεν χωράει αμφιβολία ότι αποτελεί κατάφορη παραβίαση των όρων χρήσης). Οι Taliban από τη μεριά τους απέδωσαν την «έλλειψη» της εφαρμογής σε… τεχνικές δυσκολίες και είναι άγνωστο εάν στο μέλλον θα επιχειρήσουν ξανά με κάποια άλλη εφαρμογή…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles