21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Tap to translate από την Google: άμεση μετάφραση κειμένου στο λεπτό

    Τη λειτουργία μετάφρασης της Google τη γνωρίζουμε εδώ και χρόνια, τόσο online μέσω Η/Υ όσο και στα περισσότερα Android smartphones (και Android Wear smartwatches τον τελευταίο καιρό). Η Google ποντάρει πολλά στο συγκεκριμένο project και φροντίζει διαρκώς να βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του, όπως για παράδειγμα έκανε πρόσφατα με το νέο εργαλείο της «Tap to Translate».

    Google-Tap-to-Translate

    Με τη συγκεκριμένη λειτουργία, κάθε χρήστης μπορεί να μεταφράζει επί τόπου κείμενο σε μια γλώσσα την οποία γνωρίζει, μέσα στην εφαρμογή την οποία βρίσκεται, απλά και μόνο κάνοντας copy το κομμάτι που τον ενδιαφέρει! Έτσι γλιτώνει την όλη διαδικασία αντιγραφής της φράσης από την εφαρμογή- επικόλλησής της στο Google Translate- αντιγραφής της μετάφρασης- επικόλλησής της πίσω στην εφαρμογή!

    Google-Translate-Android-Tap-to-Translate

    Σημειώστε οτι το Tap to Translate λειτουργεί σε όλες τις 103 γλώσσες του Google Translate (συμπεριλαμβανομένων και των Ελληνικών) σε οποιοδήποτε κινητό Android έχει εγκατεστημένη από την έκδοση Jellybean (4.2) και πάνω. Σύμφωνα με το επίσημο Blog της Google, η λειτουργία Offline Mode τώρα λειτουργεί και σε iOS συσκευές, χρησιμοποιώντας, όπως στο Android, μικρά πακέτα εκτός σύνδεσης (25 MB το καθένα). Ο χρήστης χρειάζεται απλά να πατήσει το βελάκι δίπλα στο όνομα της γλώσσας για να κατεβάσει το σχετικό πακέτο και μετά θα είναι έτοιμος να μεταφράσει ξανά, είτε είναι εντός ή εκτός σύνδεσης.

    Το δοκιμάσατε το Tap to Translate; Πως σας φαίνεται;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles