15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    TCL Move Watch: Δοκιμάσαμε το wearable/smartwatch που είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά!

    Η Vodafone παρουσίασε πριν λίγες ημέρες κάποια νέα smart προϊόντα με το λανσάρισμα της πλατφόρμας V by Vodafone και ένα εξ’αυτών είναι και το V-Kids Watch, ή αλλιώς TCL Move Watch από την Alcatel. Πάμε να το δούμε!

    Το TCL Move Watch είναι ένα παιδικό smartwatch με αποσπώμενο λουράκι, σε γαλάζιο ή ροζ χρώμα, ανάλογα με τα γούστα του παιδιού (και όχι του γονέα!). Είναι αδιάβροχο με βάση το IP67 πρότυπο και δύσκολα θα πάθει ζημιά από πτώση, χάρη στην ανθεκτική κατασκευή του, ενώ έχει βάρος μόνο 50 γραμμάρια. Παρ’όλα αυτά, διαθέτει μια μπαταρία 450mAh στο εσωτερικό του, που επαναφορτίζεται πλήρως μέσα σε 90 λεπτά και προσφέρει αυτονομία 3 ημερών στο ρολόι.

    Αφαιρώντας το λαστιχένιο λουράκι αποκαλύπτεται μια υποδοχή για nano-SIM, που η Vodafone ονομάζει V-SIM. Αυτή, ουσιαστικά, προσφέρει συνδεσιμότητα μέσω data στο ρολόι, ώστε να επικοινωνεί με το cloud και με την εφαρμογή TCLMOVE για Android και iOS, ώστε ο γονέας, ο κηδεμόνας ή οποιοδήποτε άτομο αυτοί επιλέξουν να μπορεί να λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο στο κινητό του το στίγμα του ρολογιού (διαθέτει ενσωματωμένο GPS), ηχητικά μηνύματα, ειδοποιήσεις κ.λπ. Στο πλάι του ρολογιού υπάρχει ένα power button και ένα SOS button, το οποίο αν κρατηθεί πατημένο για 5 δευτερόλεπτα στέλνει σήμα κινδύνου στο κινητό ή τα κινητά όσων έχουν το app και επίσης δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα αυτού του ρολογιού.

    Η οθόνη είναι έγχρωμη, αφής και λειτουργεί με taps και swipes, εύχρηστη καθώς τα παιδιά σήμερα είναι εξοικειωμένα με αντίστοιχα interfaces. Προσφέρειειδοποιήσεις, δυνατότητα αλλαγής watchface, ρύθμιση του ήχου και της φωτεινότητας, ενώ διαθέτει και δόνηση για ειδοποίηση όταν είναι στο “αθόρυβο”. Ο γονιός μπορεί μέσω της εφαρμογής να δεί το στίγμα του παιδιού, να ορίσει “safe zones”, δηλαδή μια νοητή περιοχή στην οποία το παιδί μπορεί να κινείται ελεύθερα (π.χ. μια παιδική χαρά ή τη διαδρομή από το σπίτι μέχρι το σχολείο) και να ειδοποιείται άμεσα αν το στίγμα του βγεί εκτός της safe zone, επίσης μπορεί να “μπλοκάρει” τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων και τα games στο ρολόι για συγκεκριμένες ώρες ώστε το παιδί να αφοσιώνεται στη διδασκαλία ή τα μαθήματά του στο σπίτι κ.λπ. Τέλος, έως 4 διαφορετικά άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του κάθε ρολογιού με V-SIM, ενώ αξιοσημείωτη είναι η δυνατότητα αποστολής ηχητικών μηνυμάτων διάρκειας 30″ από το παιδί προς τα άτομα αυτά και τούμπαλιν, για εύκολη και γρήγορη επικοινωνία.

    Το V-Kids Watch/TCL Move Watch είναι ήδη διαθέσιμο στην Ελλάδα έναντι €129,9 και η μηνιαία συνδρομή για τη V-SIM κάρτα είναι €5, χωρίς το φόβο “φουσκώματος” του λογαριασμού αφού το ποσό αυτό είναι σταθερό ακόμα και με διαρκή χρήση του ρολογιού.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles