18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    TCL Tkee Mid Hands-On Review: «Η TCL μεγαλώνει έξυπνα & δημιουργικά παιδιά»!

    Η mobile τεχνολογία είναι γνωστό ότι δεν έχει… ηλικία. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας μέχρι τα βαθειά μας γεράματα, ο μαγικός κόσμος της μπορεί να προσφέρει πολλές ευκολίες και να καλύψεις πολλές από τις ανάγκες τις καθημερινότητάς μας. Όπως έχει παρατηρηθεί μάλιστα, τα σημερινά παιδιά δεν έχουν καμία σχέση με τους γονείς τους στον τρόπο με τον οποίο εκλαμβάνουν και «παίζουν» με τα προϊόντα της mobile τεχνολογίας. Για αυτό και ορισμένες κατασκευάστριες εταιρείες είναι λογικό να στρέφουν το ενδιαφέρον τους, στους λιλιπούτειους φίλους της τεχνολογίας, προτείνοντας λύσεις οι οποίες διαθέτουν “Kid-friendly χαρακτηριστικά” και είναι ειδικά σχεδιασμένες για να καλύψουν τις ανάγκες τους στο κομμάτι της εκπαίδευσης και της ψυχαγωγίας, προσφέροντας παράλληλα αυξημένες δυνατότητες γονικού ελέγχου (που όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελεί το Α και το Ω σε μια συσκευή που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από παιδιά). Σε αυτή την πολύ ξεχωριστή κατηγορία των παιδικών tablets, εντάσσεται και τo Tkee Mid της TCL, ενός προϊόντος που σχεδιάστηκε για να κάνει τη ζωή και την ενασχόληση των παιδιών με τον κόσμο της τεχνολογίας ακόμη πιο συναρπαστική και ασφαλή. Για πάμε όμως να το γνωρίσουμε και καλύτερα στο αναλυτικό hands-on review που ακολουθεί…

    Special Made for Kids!

    Το Tkee Mid από τη στιγμή που προορίζεται για χρήση για παιδιά έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να προσφέρει maximum ανθεκτικότητα. Για αυτό και στη συσκευασία του εκτός από τη main unit πρόκειται να βρείτε και μια ειδική λαστιχένια θήκη από σούπερ ανθεκτικό καουτσούκ, η οποία «αγκαλιάζει» το tablet και το προστατεύει από… αναπάντεχες πτώσεις και απροσεξίες, ενώ παράλληλα επιζεί και από οποιαδήποτε «δυσάρεστη» συνάντηση με… υγρά. Μάλιστα, η εν λόγω rubber θήκη έρχεται και με ένα αρκετά χρήσιμο stand, το οποίο επιτρέπει στο Tkee Mid να στέκεται σε όρθια ή σε κατακόρυφη θέση, έτσι ώστε να ξεκουράζει το παιδί που δεν χρειάζεται να το κρατάει για πολλές ώρες στα χέρια του.

    Μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του «παιδικού» tablet της TCL είναι ότι έρχεται με ένα ειδικό stylus – πενάκι, το οποίο σίγουρα προσθέτει πόντους στην εμπειρία χρήσης που προσφέρει το εν λόγω προϊόν. H ύπαρξη του stylus καθιστά την εμπειρία με το Tkee Mid ακόμη πιο συναρπαστική και διαδραστική  για το παιδί, καθώς του δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσει με ακρίβεια και να λάβει μέρος σε πολλά εκπαιδευτικά παιχνίδια, εκφράζοντας και συγχρόνως αναδεικνύοντας το δημιουργικό ταλέντο των παιδιών.

    Όσον αφορά το tablet καθεαυτό, είναι αρκετά στιβαρό, διαθέτει ματ υφή και εκτός από τα κλασικά Power ON/OFF και Volume Rockers buttons που βρίσκονται τοποθετημένα στο πλάι, έρχεται επίσης με ένα κλασικό audio input jack των 3.5mm. Αξίζει να σημειωθεί ότι το διαστάσεων 197 x 124,8 x 8,85 tablet, «ζυγίζει» μόλις 295 γραμμάρια και μαζί με την λαστιχένια θήκη διαπιστώσαμε με χαρά ότι δεν κούραζε ακόμη και ύστερα από πολύωρη χρήση.

    Παρατηρώντας πιο προσεκτικά την οθόνη του, εδώ η TCL επέλεξε ένα display 8 ιντσών ποιότητας HD, με ανάλυση στα 800 x 1280 pixels και aspect ratio στα 16:10. Η οθόνη του μπορεί να προσφέρει 16 εκατομμύρια χρώματα και διαθέτει 10 σημεία αφής, τα οποία την καθιστούν αρκετά responsive. Από τη στιγμή βέβαια που το Tkee Mid είναι προσανατολισμένο προς το παιδικό κοινό, η TCL έχει φροντίσει ώστε η οθόνη του tablet να είναι φιλική προς τα μάτια των νεαρών χρηστών, με ειδικές λειτουργίες προστασίας των ματιών, με ρυθμιζόμενα επίπεδα φωτεινότητας που δεν ταλαιπωρούν και κουράζουν, αλλά και αισθητή μείωση του επιβλαβούς μπλε φωτός.

    Όχι μόνο για… μικρά, αλλά και για μεγάλα παιδιά!

    Σε ότι έχει να κάνει με τον «εσωτερικό» του κόσμο, το TCL Tkee Mid στηρίζεται σε ένα Helio A22 chipset, το οποίο αποτελείται από 4xCortex-Α35, οι οποίοι είναι χρονισμένοι στα 2GHz, ενώ παράλληλα συνοδεύεται από 2GB RAM, με τα visuals να αναλαμβάνει μια IMG GE8300 που είναι χρονισμένη στα 660MHz. Ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος του ανέρχεται στα 32GB, παρόλα αυτά μπορείτε εύκολα να αναβαθμίσετε το storage, κάνοντας χρήση μιας microSD card (μπορεί να φτάσει έως και τα 512GB).

    Σε ότι έχει να κάνει με την συνδεσιμότητα που προσφέρει, το TCL Tkee Mid υποστηρίζει Bluetooth 5.0, αλλά και Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, Wi-Fi display, καθώς επίσης FM(RDS). Ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του είναι ότι μπορεί να δεχθεί κάρτα SIM, προσφέροντας έτσι 4G LTE δυνατότητες για να το έχει το παιδί μαζί του όταν βρίσκεται On-the-go (χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη Wi-Fi). Παράλληλα, η «kid-friendly» πρόταση της TCL δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρει και δυνατότητες για mobile camera, διαθέτοντας μια rear κάμερα στα 5MP (f 2,4 – EIS και μέγεθος αισθητήρα στα 1/5), ενώ ίδιο ακριβώς setup (με μια μικρή διαφορά στο διάφραγμα) προσφέρει και η εμπρόσθια selfie cam. Και οι δύο κάμερες μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη video στα 1080p (30 fps), με την εμπρόσθια κάμερα να χρησιμεύει και για βίντεο κλήσεις (πράγμα που σημαίνει ότι το TCL Tkee Mid είναι μια εξαιρετική επιλογή και για τηλεκπαίδευση).

     

    Πριν ολοκληρώσουμε την ανάλυση των τεχνικών προδιαγραφών του Tkee Mid, δεν γίνεται να μην σταθούμε και στην πολύ καλή ενεργειακή συμπεριφορά του, καθώς η πρόταση της TCL έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να προσφέρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του (η χωρητικότητα της μπαταρίας του ανέρχεται στα 4.080mAh). Αξίζει να σημειωθεί ότι για μια πλήρη φόρτιση απαιτούνται περίπου 5 ώρες. Τέλος, η επιλογή για το λειτουργικό σύστημα δεν είναι άλλη από το «δοκιμασμένο» και αξιόπιστο Android 11.   

     

    To απόλυτα φιλικό & ασφαλές tablet για παιδιά!  

    To καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος, καθώς το Tkee Mid της TCL έρχεται με μια σειρά από ειδικά features γονικού ελέγχου, τα οποία επιτρέπουν στους γονείς να έχουν τον πλήρη έλεγχο για το περιεχόμενο που βλέπει το παιδί, καθώς επίσης και για τη χρονική διάρκεια που χρησιμοποιεί το tablet. Αυτό που χαρακτηρίζει τα parental controls είναι το υψηλό επίπεδο ευελιξίας και προσαρμοστικότητας που προσφέρουν στον γονιό, καθώς επιλέγοντας την προσθήκη ειδικών φίλτρων το παιδί μπορεί να εξερευνήσει τον μαγικό κόσμο του Internet με ασφάλεια. Τέλος, τα ειδικά parental controls σας δίνουν τη δυνατότητα να δείτε που βρίσκεται το παιδί σας real-time, έτσι ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

    Ασφάλεια, αξιοπιστία, δημιουργία αυτό είναι το τρίπτυχο που μπορεί να χαρακτηρίσει το TCL Tkee Mid. Με την ποιοτική σφραγίδα της TCL και με άκρως ελκυστική τιμή (θα το βρείτε στην αγορά κοντά στα 140 ευρώ), το Tkee Mid αποτελεί μια ιδανική επιλογή για τους μικρούς φίλους της mobile τεχνολογίας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles