20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    H ομάδα της Apple πίσω από το πρώτο iPhone, αποκαλύπτει: ήταν ένας εφιάλτης

    Πολύ λίγα είναι γνωστά για το τι οδήγησε την Apple να παρουσιάσει το πρώτο iPhone το 2007. Το περιοδικό της New York Times αποκαλύπτει όμως, σε ένα τρομερά ενδιαφέρον άρθρο του, τι οδήγησε την εταιρεία που εδρεύει στο Cupertino να σχεδιάσει το πρώτο iPhone, αλλά και τι βίωσε η ομάδα πίσω από τον σχεδιασμό του, στα 2,5 χρόνια που κράτησε. Ξεκινώντας από την κορύφωση, την 8η Ιανουαρίου 2007, την ημέρα που ο Steve Jobs παρουσίασε το πρώτο iPhone, στo Macworld που γινόταν στο San Francisco. Το άρθρο «ακολουθεί» τις σκέψεις και τις αναφορές του Andy Grignon, του ανθρώπου που ήταν υπεύθυνος για τους δέκτες της νέας τηλεφωνικής συσκευής.

    let_there_be_iphone

    Ξεκινώντας από την επιθυμία του Steve Jobs ότι θέλει ένα τηλέφωνο που θα του επιτρέπει να διαβάζει τα mail του στο μπάνιο, ο Grignon κάνει ένα απολογισμό όλων εκείνων των χρόνων που μία κλειστή ομάδα ανθρώπων σχεδίαζε, έκανε λάθη, επανερχόταν με νέες προτάσεις, μέχρι που παρουσιάστηκε (με πολύ κόπο) το πρώτο iPhone. Ένα πρώτο iPhone που έπρεπε να χακάρουν την ένδειξη στο σήμα για να δείχνει και τις 5 γραμμές κατά την διάρκεια της παρουσίασης. Ένα iPhone που δεν ήταν σίγουρο ότι δεν θα «κολλούσε». Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που έλεγαν στον Steve Jobs να μην κάνει live demo γιατί το software ήταν «μισοτελειωμένο». Κι όμως εκείνος επέμενε. Μόνο μία παρουσίαση με live demo θα είχε την απήχηση που ήθελε σε δημοσιογράφους και κοινό.

    Η δημιουργία του πρώτου iPhone ήταν ένας εφιάλτης. 2,5 χρόνια, 7 ημέρες την εβδομάδα οι μηχανικοί προσπαθούσαν. «Ήταν όλο τόσο δραματικό. Είχε καρφωθεί στο μυαλό όλων πως ήταν το επόμενο big thing που θα έβγαινε από την Apple. Έτσι, βάζεις αυτό το μάτσο από διάνοιες με τεράστιους εγωισμούς σε ένα περιορισμένο χώρο. Φαντάζεστε τι πίεση και τι τρέλα υπήρχε». Ο ίδιος ο Grignon είπε πως είχε πάρει 25 κιλά εκείνη την περίοδο από το άγχος και στο τέλος ήταν συναισθηματικά εξουθενωμένος. Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του, την ημέρα της παρουσίασης του iPhone από τον Steve Jobs, είχαν πάρει μαζί τους ένα φλασκί και έπιναν γουλιές από αλκοόλ για να καταλαγιάσουν από την πίεση και το άγχος.

    Στο άρθρο αποκαλύπτεται πως στην προσπάθεια για να επινοηθεί το ιδανικό iPhone, το 2003, η Apple σκεφτόταν την εξαγορά της Motorola, κίνηση που θεωρήθηκε τελικά υπερβολικά μεγαλόπνοη για την εποχή. Ακούγεται σαν αστείο με τα σημερινά δεδομένα, όταν η Apple θα μπορούσε να είχε εξαγοράσει την Motorola το 2011 με το ένα δέκατο από το τζίρο που κάνει κάθε χρόνο.

    Διαβάστε το άρθρο στο New York Times. Είναι μία εξαιρετική καταγραφή για το τι συμβαίνει πίσω από το κάθε «μυθικό» προϊόν τεχνολογίας που καταλήγει στα χέρια μας, αλλά και μία εξαιρετική ιστορική καταγραφή για όσους ενδιαφέρονται να μαθαίνουν για τις εταιρείες τεχνολογίας και την επανάσταση που έφεραν από την δεκαετία του 1990 και μετά. Θα βρείτε το μακροσκελέστατο άρθρο, εδώ.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles