18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    TechCamp Cyprus: “Digital Citizenship in the Disinformation Age”

    techcamp-announcement-1200x800

    Διήμερο TechCamp με τίτλο «Digital Citizenship in the Disinformation Age», θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Τα TechCamps είναι ένα πρόγραμμα που διοργανώνεται από το Γραφείο Διεθνών Προγραμμάτων Πληροφόρησης (IIP) του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 60 TechCamps σε όλο τον κόσμο από το 2010, εκπαιδεύοντας πάνω από 3,200 συμμετέχοντες από περισσότερες από 110 χώρες.

    Το TechCamp Cyprus που διοργανώνεται από το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο, και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στοχεύει στο να βοηθήσει τους νέους της Κύπρου και της Ευρώπης να γίνουν δημοκρατικοί πολίτες για το παρόν και το μέλλον, ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις της αυξανόμενης επιρροής των ψηφιακών μέσων και έτοιμοι να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους προσφέρει. Μέσω διαδραστικών εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν με ειδικούς και επαγγελματίες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, με στόχο να βελτιώσουν την ψηφιακή τους παιδεία, τις τεχνολογικές τους δεξιότητες, και να αναπτύξουν μεθόδους αναγνώρισης και αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης.

    Σημειώνεται ότι το TechCamp Cyprus θα φιλοξενήσει συνολικά 80 συμμετέχοντες, 40 από την Κύπρο και οι υπόλοιποι 40 από διάφορες άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles