24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Techno Viking: Ίσως η πιο μυστηριώδης παρουσία στο Internet

    Ο Techno Viking είναι ένας ψηλός, μυώδης και αρκετά επιβλητικός Γερμανός, φοράει ένα φυλακτό με το τσεκούρι του Thor,  που χόρευε techno μπροστά σε μία ερασιτεχνική κάμερα κατά την διάρκεια του Fuckparade το 2000 στο Βερολίνο. Εικάζεται πως εμφανίστηκε και επόμενες χρονιές στην ίδια διοργάνωση. Το Fuckparade ήταν μία «techno» παρέλαση που διοργανώθηκε από αντίδραση για τις απαγορεύσεις που είχαν επιβληθεί τότε στην Gabber μουσική στη Γερμανία, αλλά και την εμπορευματοποίηση του Love Parade, μίας ετήσιας παρέλασης υπέρ της σεξουαλικής απελευθέρωσης.

    Ο Techno Viking πρωταγωνιστεί σε ένα βίντεο κατά την διάρκεια του Fuckparade, όταν σε ένα κορίτσι με μπλε μαλλιά που χορεύει στον δρόμο, πέφτει πάνω της ένας μάλλον αγενής τύπος. Μόλις το βλέπει ο Techno Viking, αρπάει τον τύπο από τα μπράτσα και τον «πετάει» από εκεί που ήθρε. Έπειτα, γυρίζει και δείχνει απειλητικά με το δαχτυλό του προς την μεριά του και κοιτάζει με ένα τρομακτικό βλέμμα. Το βλέμμα αυτό κάνει τον αγενή τύπο να κάνει «πίσω» από φόβο. Τότε, ο Techno Viking αρχίζει να χορεύει στον ήχο της μουσικής και άλλοι άνθρωποι πηγαίνουν πίσω του, χορεύοντας και θαυμάζοντάς τον.

    Ο Techno Viking έγινε είδωλο στην ιντερνετική κουλτούρα, πριν ακόμα το YouTube. Δημιουργός του video το 2000 με τίτλο Kneecam No. 1, είναι ο Matthias Fritsch. O Fritsch ανέβασε το βίντεο στο ιντερνετ για πρώτη φορά το 2001. Όταν το 2007 ανέβηκε στο YouTube, και δημοσιεύτηκε στο site Break.com ήταν που έγινε και ο μεγάλος χαμός με τον Techno Viking. Το βίντεο είχε 1 εκατομμύριο views την ημέρα και πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν τον cool Γερμανό, viral. Περισσότερα από 700 σχόλια και remix του βίντεο είχαν εμφανιστεί στο YouTube και όχι μόνο.

    Ο Techno Viking έγινε ένας σταρ. Μέχρι τα μέσα του 2010 το βίντεο είχε περισσότερα από 20 εκατομμύρια views και έχει την δική του σελίδα στο Know Your Meme και στο internet κυκλοφορούν διάφορες εκδοχές με την εικόνα του όταν σηκώνει απειλητικά το δάχτυλο και διάφορα μηνύματα να την συνοδεύουν. Θεωρείται μάλιστα πως μέχρι κάποια εποχή, ο Techno Viking ήταν περισσότερο διάσημος ως Internet Meme κι από τα ανέκδοτα με τον Τσακ Νόρρις. Ένα από αυτά θέλει τον Techno Viking να είναι ο βιολογικός πατέρας του Τσακ Νόρρις.

    Κανείς δεν γνωρίζει την αληθινή ταυτότητα του τρομερού Γερμανού αν (εκτός του δημιουργού του video) και πολλοί την αναζητούν. Ο Fritsch έχει στήσει ένα ολόκληρο project με τίτλο «Music from the Masses» με αφορμή την εμπειρία του με το βίντεο του Techno Viking. Μελετά την διαδραστικότητα στα ψηφιακά δίκτυα και διερρευνά την συνεργασία στο δίκτυο δίνοντας στην δημοσιότητα μη ομιλούσες ταινίες, ώστε διάφοροι άγνωστοι δημιουργοί στο διαδίκτυο, να τις ντύσουν με τη μουσική τους.

    Αν και ο Fritsch έχει ανεβάσει το αρχείο του Techno Viking για να είναι προσβάσιμο από όλους, ο ίδιος ο Techno Viking, κατέθεσε αγωγή εναντίον του Fritsch και υποχρέωσε το YouTube να κατέβει το video.

    Έχει ανέβει βέβαια από άλλους χρήστες και είναι εξίσου δημοφιλές με το πρωτότυπο. Ο Techno Viking παραμένει μία από τις πιο μυστηριώδεις φιγούρες του internet, η μορφή του έχει επηρεάσει πολλούς καλλιτέχνες και παραμένει μία από τις cool φυσιογνωμίες.

    Η αφορμή για να γράψουμε για τον «πολύ» Techno Macho Viking, ήταν ο φίλος Λυκούργος που… θέλει να του μοιάσει.

     

    Πηγές: TechnoViking Archive, Wikipedia, Urban Dictionary

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles