20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    TEDxNicosiaWomen 2015: Δημιουργώντας “Momentum” από την Καλιφόρνια στη Λευκωσία!

    AlexiaParaskevaWakingUp

    Εμπειρίες, τολμηρές ιδέες που δημιουργούν μια “Δυναμική” (“Momentum”), όσον αφορά στον τρόπο που σκεφτόμαστε, ζούμε και δουλεύουμε, περιλάμβανε το TEDxNicosiaWomen, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Λευκωσία με τη στήριξη της Cytamobile-Vodafone.

    Βασικό θέμα του TEDxNicosiaWomen, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του παγκόσμιου TEDWomen 2015, που έγινε στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, από τις 27 μέχρι τις 29 Μαΐου, ήταν: “Δυναμική” (“Momentum”).

    Ειδικότερα, κατά την διάρκεια του τοπικού TEDxNicosiaWomen, παρουσιάστηκαν τολμηρές ιδέες που δημιουργούν μια “Δυναμική” (“Momentum”), όσον αφορά στον τρόπο που σκεφτόμαστε, ζούμε και δουλεύουμε και επεκτείνονται σε όλο τον κόσμο. Παρουσιάστηκε επίσης οπτικογραφημένο απόσπασμα από το παγκόσμιο συνέδριο της Καλιφόρνιας, και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες 68 χώρες. Από τις κορυφαίες στιγμές του TEDxNicosiaWomen, ήταν οι παρουσιάσεις πέντε γυναικών, που η κάθε μια με ξεχωριστό τρόπο, παρουσίασε τη δική της ιστορία, ζωντανά, στο χώρο του αμφιθεάτρου, όπως πιο κατω:

    Σοφία Παπασταύρου – Ειδικός σε θέματα ισότητας και ανάπτυξης των φύλων

    Περιέγραψε το «ταξίδι» της για ανακάλυψη της «ταυτότητας» της, μέσα από αμέτρητα ταξίδια και μέσα από την πολύχρονη παραμονή της στο εξωτερικό. Χαρακτήρισε την αναζήτηση ταυτότητας ως «μια διαρκή διαδικασία, που εξελίσσεται συνεχώς» και ως μια «έννοια φευγαλέα και αντιφατική».

    Χριστίνα Smith – Υποπρόξενος στη Βρετανική ‘Ύπατη Αρμοστεία

    Μοιράστηκε με το ακροατήριο τις προκλήσεις που αντιμετώπισε σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον εργασίας, στην αστυνομία, όταν ζούσε μόνιμα στη Βρετανία και ενθάρρυνε το κοινό να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ζωής και κάθε τι που δεν το αισθάνονται ορθό.

    Αλεξία Παρασκευά – Καλλιτέχνης/performer

    Άγγιξε το κοινό μέσα από δύο παραστάσεις και μια ανάγνωση της  «Ιθάκης» του Καβάφη, δημιουργώντας μια χιονοστιβάδα συναισθημάτων, από το γέλιο και το χαμόγελο, στα δάκρυα και τον προβληματισμό.

    Δρ. Yasmin Ohlsson – Οικογενειακή ιατρός που εργάζεται σε Βρετανία και Κύπρο με ειδική εξειδίκευση σε Preventive and Lifestyle Medicine

    Προβλημάτισε το κοινό, θέτοντας το  ερώτημα αν, όσον αφορά το θέμα της υγείας μας, «κερδίζουμε ή χάνουμε το Momentum». Η Yasmin, μέσα από ειδική εκπαίδευση, προσπάθησε να κατανοήσει καλύτερα πώς, μέσα από την πρόκληση, μπορεί να αλλάξει την ανθρώπινη συμπεριφορά, με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες της να κάνουν σημαντικές επιλογές για τον τρόπο ζωής τους.

    Patricia Martin – Δικηγόρος από τις ΗΠΑ

    Μίλησε για την αποστολή της, που την έφερε στην Κύπρο και εξήγησε πως επέλεξε την Κύπρο, την οποία περιγράφει ως μια κακοποιημένη γυναίκα, για να ξεκινήσει ένα έργο (project) με τίτλο ‘One Woman at a Time’ (OWAAT), με στόχο την εκπαίδευση κακοποιημένων γυναικών για τα θεμελιώδη δικαιώματά τους, την πρόληψη της βίας εναντίον τους, καθώς και την προσπάθεια για ενδυνάμωσή τους.

    Speakers

    Η εκδήλωση αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για όσους εξασφάλισαν εισιτήριο συμμετοχής, ενώ η Cytanet πρόσφερε δωρεάν Wi-Fi μέσω της υπηρεσίας Wireless Zone, δίνοντας στους παρευρισκομένους τη δυνατότητα να μεταφέρουν το κλίμα, τις ιδέες και τις εντυπώσεις τους, μέσα από τις προσωπικές τους σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Σημειώνεται ότι το κοινό είχε την ευκαιρία να την παρακολουθήσει ζωντανά μέσω της υπηρεσίας live streaming της Cytanet, στην ιστοσελίδα του TEDxNicosiaWomen.

    Το TEDxNicosiaWomen ήταν η πέμπτη TEDxNicosia εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το 2013 μέχρι σήμερα, με τη στήριξη της Cytamobile-Vodafone, ως στρατηγικού συνεργάτη και της Cytanet, ως χορηγού υπηρεσιών διαδικτύου.

    TheTeam

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles