18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Έφηβος παθαίνει εγκαύματα τρίτου βαθμού από iPhone που πιάνει φωτιά λόγω ελαττωματικού φορτιστή!

    Δεν είναι η πρώτη φορά (ούτε προφανώς η τελευταία) που μαθαίνουμε για κινητά που εκρήγνυνται ή πιάνουν φωτιά. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα αυτού του είδους τα περιστατικά μπορεί να οδηγήσουν σε άσχημους τραυματισμούς τους users. Αυτό συνέβη και με την περίπτωση ενός 16χρονού έφηβου από την Αλμπέρτα του Καναδά , ο οποίος υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού όταν το iPhone που φόρτιζε έπιασε φωτιά.

    Apple Burned IPhone

    Ο άτυχος νέος έπαθε εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πόδι του και παρά τρίχα γλίτωσε τα χειρότερα. Το πρόβλημα δεν εστιάζεται τόσο στο iPhone, αλλά στον φορτιστή της συσκευής, ο οποίος δεν ήταν ο αυθεντικός που έρχεται μαζί με τη συσκευή της Apple. Ο νεαρός αγόρασε τον εν λόγω third-party φορτιστή από ένα βενζινάδικο και  από ότι φάνηκε αυτή η κίνηση του παραλίγο να σταθεί μοιραία και να του στοιχίζει τη ζωή! Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που έχει σημειωθεί ένα παρόμοιο περιστατικό, καθώς σε πολλές περιπτώσεις κατά το παρελθόν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις εκρήξεων που οφείλονται σε third-party και no-name φορτιστές, οι οποίοι πωλούνται όσο – όσο ακόμη και σε… πάγκους . Ενδεικτικό είναι ότι πριν από μερικά χρόνια η Apple έτρεξε ένα πρόγραμμα αντικατάστασης των third-party φορτιστών με αυθεντικούς. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι για μερικά ευρώ παραπάνω δεν αξίζει να παίζουμε με την υγεία μας, για αυτό θα πρέπει να είμαστε έξτρα προσεκτικοί όταν αγοράζουμε φορτιστές αγνώστου προελεύσεως.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles