18.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τελέστηκαν τα Εγκαίνια του Ψηφιακά Υποστηριζόμενου Περιβάλλοντος Μάθησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου

    vasiliki anastasiadou

    Στην ανάγκη για ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών αλλά και την αύξηση του ποσοστού αποφοίτων και επαγγελματιών STEM – Science, Technology, Engineering and Mathematics, που αποτελούν κρίσιμες παραμέτρους για την κατάλληλη και επαρκή προετοιμασία της κοινωνίας στην αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση για τον επιτυχή ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου, αναφέρθηκε η ΥΜΕΕ κα. Βασιλική Αναστασιάδου σε χαιρετισμό της στα Εγκαίνια του Ψηφιακά Υποστηριζόμενου Περιβάλλοντος Μάθησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου.

    Όπως είπε η Υπουργός «Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων χρηματοδοτεί σειρά δράσεων που σκοπό έχουν, την ανάδειξη του οφέλους από τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών, καθώς και δράσεις για την απόκτηση ή και βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών» Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα. Αναστασιάδου «Στο πλαίσιο τελευταίας δράσης του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων εντάσσεται και η δημιουργία του Ψηφιακά Υποστηριζόμενου Περιβάλλοντος Μάθησης, το οποίο εγκαινιάζουμε σήμερα».

    Όπως επεσήμανε η κα. Αναστασιάδου «τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης μπορούν να αξιοποιήσουν αποτελεσματικότερα την καινοτομία και τις ψηφιακές τεχνολογίες και να στηρίξουν την ανάπτυξη κατάλληλων ψηφιακών δεξιοτήτων που απαιτούνται για τη διαβίωση και την εργασία σε μια εποχή ραγδαίων ψηφιακών αλλαγών» σημειώνοντας παράλληλα ότι «Ο τομέας της εκπαίδευσης αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της κατάλληλης και επαρκούς προετοιμασίας της κοινωνίας για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών εξελίξεων.  Η εκπαίδευση θα πρέπει να δίνει στους νέους τη δυνατότητα να εκφράζουν τις απόψεις τους, να δραστηριοποιούνται, να συμμετέχουν και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος μιας Κύπρου που θα χαρακτηρίζεται από δημοκρατία, αλληλεγγύη και συμμετοχικότητα.  Η ψηφιακή τεχνολογία εμπλουτίζει τη μάθηση με διάφορους τρόπους και προσφέρει μαθησιακές ευκαιρίες, οι οποίες πρέπει να είναι προσιτές σε όλους και να  παρέχει πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών και πόρων».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles