24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Τελετή βράβευσης του 1ου Δημοσιογραφικού Διαγωνισμού με θέμα το επιχειρείν στην Κύπρο

    cyta

    Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα κεντρικά γραφεία της Cyta στη Λευκωσία η τελετή βράβευσης του 1ου Παγκύπριου Δημοσιογραφικού Διαγωνισμού με θέμα την προαγωγή και προβολή του επιχειρείν και της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο, που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και η Cyta, για το 2018.

    Το βραβείο απονεμήθηκε εξ ημισείας στους δημοσιογράφους Στέλλα Μούρεττου, του περιοδικού In Business και τον Βάσο Βασιλείου, της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», για τα ρεπορτάζ τους με τίτλο «Ώρα για αλλαγή: Το μέλλον της παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών» και «Μία επιχείρηση για κάθε 4 Κυπρίους», αντίστοιχα. Οι βραβευθέντες θα μοιραστούν το ποσό των €1500. Η επιλογή των νικητών έγινε από τετραμελή επιτροπή αξιολόγησης.

    Ο διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, ο οποίος σε χαιρετισμό του στην τελετή βράβευσης, σημείωσε πως «η επιχειρηματικότητα και το επιχειρείν στην Κύπρο είναι δύο έννοιες που έχουν κατά καιρούς δαιμονοποιηθεί» και υπογράμμισε την ανάγκη να αναδειχθεί «η πραγματική επιχειρηματικότητα», με τη συνεισφορά και του δημοσιογραφικού κόσμου.

    Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της ΕΣΚ Γιώργος Φράγκος ανέφερε πως η ΕΣΚ και η ΟΕΒ επενδύουν μακροπρόθεσμα σε αυτή τη συνέργεια και θεσπίζουν ένα θεσμό μακράς πνοής, ευελπιστώντας ότι αυτός θα προαγάγει και θα προβάλει όχι μόνο την κυπριακή επιχειρηματικότητα, αλλά και την κυπριακή δημοσιογραφία.

    Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Γιώργος Πέτρου είπε, στο δικό του χαιρετισμό, ότι η ΟΕΒ έχει θέσει ως πρωταρχικής σημασίας στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε όλες τις μορφές και την προώθηση της ελεύθερης οικονομίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλους τους τομείς, και σε αυτό το πλαίσιο είναι που συμμετέχει στη διοργάνωση του διαγωνισμού.

    Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta Ανδρέας Νεοκλέους ανέφερε πως οι νέες τεχνολογίες έχουν καταργήσει τα συμβατικά όρια και τους φραγμούς της ενημέρωσης και οι μηχανισμοί διάδοσης της πληροφορίας έχουν αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό που έχουν οδηγήσει τη δημοσιογραφία σε μια εντελώς νέα εποχή. Αυτά τα δεδομένα σε συνδυασμό με τις εξελίξεις που τρέχουν, σηματοδοτούν την ανάγκη η δημοσιογραφία να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, μαζί και η συνολικότερη λειτουργία των ΜΜΕ, αλλά και η ίδια η κοινωνία, είπε και σημείωσε ότι η Cyta ήδη διαθέτει τις υποδομές και τις υπηρεσίες που προσφέρουν τις υπερύψηλες ταχύτητες και την ασφάλεια διάχυσης των πληροφοριών και έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη του βασικού συμμέτοχου στην προσπάθεια για ψηφιακό μετασχηματισμό των ΜΜΕ, αλλά και της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας γενικότερα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles