16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τελικά ο κόσμος θα τελειώσει το 2012 ή όχι;

    Ο μύθος για την πρόβλεψη των Μάγια 1300 χρόνια πριν, ότι το 2012 θα έρθει το τέλος του κόσμου, ξεκίνησε από την ανακάλυψη ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία ήταν γραμμένη σε μία πέτρινη πλάκα, στον αρχαιολογικό χώρο του Tortuguero, στο Μεξικό. Η ανακάλυψη αυτής της επιγραφής, αρκετά χρόνια πριν, έχει οδηγήσει τον δυτικό κόσμο σε μία φρενίτιδα για το τέλος του κόσμου και μάλιστα με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Θυμηθείτε μόνο την ταινία 2012…

    Μέχρι τώρα υπήρχε η πεποίθηση πως η πέτρα του Tortuguero ήταν και η μοναδική απόδειξη της θεωρίας για το τέλος του κόσμου.

    Τις προηγούμενες μέρες όμως, έγινε η αποκάλυψη της ύπαρξης άλλης μίας επιγραφής, αυτή τη φορά στο Comalcalco, επιγραφή που αναφέρει την ίδια ημερομηνία. Την σχετική ενημέρωση έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικό, σπεύδοντας όμως να εξηγήσει, πόσο ο δυτικός κόσμος έχει παρανοήσει τις επιγραφές αυτές, αλλά και ότι εξαιτίας όλου του μύθου που έχει αναπτυχθεί, το Ινστιτούτο δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα την ύπαρξη της, ενώ βρίσκεται στην κατοχή του αρκετά χρόνια τώρα.

    Η δεύτερη επιγραφή, που έρχεται να επιβεβαιώσει την πρώτη, δεν εκτίθεται στο κοινό, αλλά είναι αντικείμενο μελέτης τοπικών και ξένων επιστημόνων στο Ινστιτούτο της μακρινής χώρας.

    Οι μελετητές του Ινστιτούτου τονίζουν όμως: η ιδέα του τέλους του κόσμου από τους Δυτικούς, βασίζεται στην μεσαιωνική πεποίθηση της Αποκάλυψης και καμία σχέση δεν έχει με το τι πίστευε ο αρχαίος πολιτισμός των Μάγια. Οι Μάγια πίστευαν πως ο Χρόνος τελείωνε και άρχιζε σε τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς να συνοδεύουν αυτό το τέλος από καταστροφές ή λοιμούς ή καταποντισμούς.

    Είτε όμως έρθει το τέλος του κόσμου, είτε όχι, για τους περισσότερους από εμάς δεν έχει καμία σημασία. Εκτός κι αν μας λένε John Cuzack και έχουμε γράψει ένα βιβλίο και ο υπεύθυνος της αποστολής διάσωσης της ανθρωπότητας και υποψήφιος εραστής της κόρης του Προέδρου των ΗΠΑ, μας θαυμάζει :Ρ

    Πηγή: abc

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles