16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τελικά, πόσο «τηλέφωνο» είναι το smartphone μας;

    Μπορεί να το αποκαλούμε ακόμα τηλέφωνο αλλά, άλλη μία έρευνα αποδεικνύει πως οι χρήστες των smartphone δεν ασχολούνται και τόσο πολύ με … τηλεφωνήματα.

    Κανονικά μιλώντας, δεν θα έπρεπε να μας σοκάρει να μαθαίνουμε ότι η πραγματοποίηση τηλεφωνημάτων δεν είναι η πιο δημοφιλής χρήση των smartphones σήμερα, αλλά το πόσο λίγο τηλεφωνούν οι χρήστες σε φίλους, οικογένεια και συναδέλφους, είναι εκπληκτικό, σε σχέση με την χρήση του κινητού μας τηλεφώνου που κάναμε πριν τα έξυπνα τηλέφωνα.

    Σε έρευνα που πραγματοποίησε η Βρετανική εταιρεία κινητής Ο2, σε 2000 συνδρομητές της, κατόχους smartphone, επιβεβαίωσε πως οι άνθρωποι πια περνούν πολύ περισσότερο χρόνο κάνοντας άλλα πράγματα με τη συσκευή τους, όπως να σερφάρουν στο διαδίκτυο, παρά να πραγματοποιούν κλήσεις. Η έρευνα έδειξε πως η πιο δημοφιλής διαδικασία είναι το σερφάρισμα, για την οποία ξοδεύουμε κατά μέσο όρο 25 λεπτά την ημέρα. Ενώ η δεύτερη πιο δημοφιλής διαδικασία στους χρήστες smartphones, είναι η ενασχόληση με τα κοινωνικά δίκτυα, στην οποία ξοδεύουν 17,5 λεπτά την ημέρα.

    Οι χρήστες ξοδεύουμε κατά μέσο όρο 15 λεπτά την ημέρα ακούγοντας μουσική ή παίζοντας παιχνίδια στο smartphone μας, ενώ για τηλεφωνήματα… (ο λόγος για τον οποίο αρχικά εφευρέθηκε το τηλέφωνο από τον Bell) ξοδεύουμε μόλις 12 λεπτά την ημέρα.

    Άλλες χρήσεις που καταγράφηκαν από την έρευνα αφορούν την αποστολή emails, SMS και την παρακολούθηση ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, το διάβασμα βιβλίων και την… φωτογραφία.

    Η έρευνα της Ο2 έδειξε ότι όσο πιο «εξεληγμένη» συσκευή διαθέτουν οι χρήστες, τόσο λιγότερο την χρησιμοποιούν για να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις. Εξίσου ενδιαφέρον είναι, όμως και το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα κατά 54% δήλωσαν ότι έχουν αντικαταστήσει το συμβατικό τους ξυπνητήρι με το smartphone τους, ενώ το 46% δεν νιώθει την ανάγκη πια να φοράει ρολόι. 39% χρησιμοποιούν τη συσκευή ως τη βασική τους φωτογραφική μηχανή, 28% το χρησιμοποιούν αντί για laptop και το 6% προτιμά να παρακολουθεί τηλεόραση σε αυτό, παρά σε συμβατική TV.

    Τελικά, τα smartphone μας, είναι ο καινούριος Ελβετικός σουγιάς που κάνει όλες τις δουλειές;

    Πηγή: Digital Trends

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles