19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Τέλος εποχής για την EVGA! Σταματάει να αναπτύσσει νέες κάρτες γραφικών!

    H EVGA εδώ και πολλά χρόνια έχει καθιερωθεί στους λάτρεις του PC gaming ως ένα brand που στον τομέα της κατασκευής καρτών γραφικών είναι συνώνυμη με το κομμάτι του value for money, προσφέροντας πολύ καλές ποιοτικά GPUs σε ιδανικές τιμές. Ύστερα από πολλά χρόνια παρουσίας, η EVGA πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την αγορά των Ge-Force GPUs. Σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς αλλά και δια στόματος του CEO της EVGA, Andrew Han, η συγκεκριμένη απόφαση είχε τις ρίζες της στις διαταραγμένες σχέσεις ανάμεσα στην γνωστή εταιρεία και στην Nvidia.

    Βασική αιτία για το «διαζύγιο» είχε να κάνει με τη συμπεριφορά της Nvidia απέναντι στην EVGA, η οποία σταμάτησε να προσφέρει έναν δίαυλο επικοινωνίας με την γνωστή εταιρεία κατασκευής, πράγμα που σημαίνει ότι η EVGA δεν είχε πρόσβαση σε info που σχετιζόταν με τα μελλοντικά προϊόντα της NVIDIA (όπως η διαθεσιμότητα ή οι τελικές τιμές των μελλοντικών GPUs). Παρά το προαναφερθέν «διαζύγιο», το στέλεχος της EVGA διεμήνυσε ότι θα συνεχίσει να πουλάει παλαιότερες GeForce GPUs (μέχρι τη σειρά RTX 3000), μέχρι φυσικά εξαντλήσεως των διαθέσιμων αποθεμάτων, καθώς σκοπός της EVGA είναι απλώς να συνεχίσει την υποστήριξη στα συγκεκριμένα προϊόντα για κάποιο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η EVGA δεν προτίθεται να συνεργαστεί με την μεγάλη αντίπαλο της Nvidia, AMD.

    Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι η EVGA αποσύρεται πλήρως από την αγορά του hardware, καθώς θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην πώληση αξεσουάρ και άλλων hardware components (όπως είναι για παράδειγμα τα τροφοδοτικά), αν και τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά και αυτό διότι περίπου το 80% των συνολικών κερδών της προέρχεται από τις πωλήσεις GPUs. Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, μάλλον το μέλλον της είναι εξαιρετικά ομιχλώδες

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles