15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Τέλος εποχής για το ιστορικό BlackBerry OS στις 4 Ιανουαρίου!

    Τα BlackBerry αδιαμφισβήτητα ήταν οι συσκευές που κατάφεραν την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα να κερδίσουν τις καρδιές του καταναλωτικού κοινού. Ωστόσο, από το 2010 κι έπειτα η BlackBerry βρισκόταν σε μια φθίνουσα πορεία, για αυτό και μοιραία οδηγήθηκε στο τέλος της. Αν και έγιναν προσπάθειες… «επαναφοράς» της στο παρελθόν (με σημαντικότερη της TCL πριν από περίπου 3 χρόνια), παρόλα αυτά η BlackBerry θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι έχει περάσει πλέον στην ιστορία.

    Το παραπάνω απλώς έρχεται να επιβεβαιώσει και η είδηση ότι από τις 4 Ιανουαρίου του 2022 τα old-school Blackberry που «φοράνε» το λειτουργικό BlackBerry 10 και BlackBerry 7.1, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν σε κανένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν ή να δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις και να στέλνουν μηνύματα SMS, να ανταλλάσσουν δεδομένα, χάνοντας ακόμη και τη δυνατότητα για κλήσεις εκτάκτου ανάγκης. Ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο όλα τα BlackBerry παλαιού τύπου (εκτός από αυτά που χρησιμοποιούν λειτουργικό Android) τίθενται εκτός λειτουργίας. Εάν ωστόσο ανήκετε στους λιγοστούς πιστούς της BlackBerry, αξίζει να αναφέρουμε ότι το brand της ιστορικής εταιρείας έχει περάσει στα χέρια της OnwardMobility, ενός startup που σχεδίαζε να κυκλοφορήσει ένα νέο 5G Blackberry μέσα στο 2021. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάποιο μοντέλο, για αυτό και το μέλλον του ιστορικού brand εξακολουθεί και παραμένει αβέβαιο.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles