22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Τέλος εποχής για το… Jelly Bean! Η Google τερματίζει την υποστήριξη των Play Services για Android 4.1, 4.2 και 4.3!

    Το Jelly Bean ή Android 4.1 εμφανίστηκε πίσω στο μακρινό 2012 και θεωρήθηκε ως μία από τις πιο λαοφιλείς εκδόσεις του λειτουργικού της Google. Αυτό συνέβη γιατί προσέφερε αρκετές βελτιώσεις όπως ήταν για παράδειγμα το πιο smooth UI, το Google Now, το Android Beam (το οποίο δεν χρησιμοποιείται και ιδιαίτερα), τη δυνατότητα για mute στα notifications και μια σειρά από βελτιώσεις στον τομέα του audio (AAC υποστήριξη, multi-channel audio κ.ά).

    Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι ο χρόνος είναι αμείλικτος στον κόσμο της τεχνολογίας, για αυτό και 9 χρόνια μοιάζουν… αιώνες. Κι όμως η Google εξακολουθούσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και υποστήριζε την σχεδόν απαρχαιωμένη έκδοση του OS της. Ωστόσο, πλέον έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και όπως έγινε γνωστό στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να κυκλοφορήσει το τελευταίο update (21.30.99). Σύμφωνα με την Google, αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι υπάρχουν μόλις στο 1% από active Android συσκευές, οι οποίες «φοράνε» τις εκδόσεις 4.1, 4.2, 4.3 του λειτουργικού Android. Το τέλος του support θα βοηθήσει τις ομάδες του development της Google να επικεντρωθούν περισσότερο στις νεότερες εκδόσεις (οι παλαιότερες versions του Android OS απαιτούν αρκετή μεγαλύτερη προσπάθεια στην ασφάλεια και στον προγραμματισμό). 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles