22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Τέλος εποχής. Ο Steve Ballmer αφήνει τη Microsoft μέσα στους επόμενους 12 μήνες

    Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Steve Ballmer, αποφάσισε να παραιτηθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

    Business Leaders Gather In Detroit For The National Business Summit

    Ο 57χρονος Ballmer θα αναχωρήσει, αφότου βρεθεί ο αντικαταστάτης του, ενώ το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έχει ορίσει ειδική επιτροπή, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή της, Bill Gates, η οποία θα εξετάσει τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς υποψηφίους για τη θέση, ώστε να λάβει την τελική απόφαση για τον ορισμό του νέου CEO.

    Οι μετοχές της Microsoft παρουσίασαν άνοδο κατά την πρωινή διαπραγμάτευση, μετά την εν λόγω ανακοίνωση. Όσο για τον ίδιο τον Ballmer, σχολίασε την παραίτησή του, σημειώνοντας πως “ποτέ δεν είναι η τέλεια στιγμή γι’ αυτό το είδος της μετάβασης, αλλά τώρα είναι η κατάλληλη”, αναφέροντας επίσης πως “η εταιρεία χρειάζεται ένα CEΟ που να είναι μακροπρόθεσμα κοντά της στη νέα κατεύθυνση”. Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Microsoft είχε ανακοινώσει μια σημαντική αναδιάρθρωση, με στόχο να γίνει η εταιρεία πιο ευέλικτη και να αποφευχθούν οι εσωτερικές συγκρούσεις.

    Ο Steve Ballmer ξεκίνησε να εργάζεται στη Microsoft το 1980 και προήχθη σε πρόεδρο της εταιρείας το 1997, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του ελέγχου των καθημερινών δραστηριοτήτων της, ενώ απέκτησε τον τίτλο του CEO τον Ιανουάριο του 2000.

    Το timing που αφήνει την εταιρεία, ωστόσο, είναι πολύ διαφορετικό, με τη Microsoft να έχει περάσει μία δύσκολη περίοδο τελευταία, με τις πωλήσεις των tablets Surface να μην είναι ικανοποιητικές και την αγορά να μην αντιμετωπίζει με ιδιαίτερα θερμό τρόπο τα Windows 8 αλλά και τα Windows Phone 8.

    Για να δούμε ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του και πόσο εύκολα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στον αυξημένο ανταγωνισμό της εποχής, αλλά και το τεράστιο όνομα που κουβαλάει η αμερικανική εταιρεία.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles