22 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    “Τέλος” για το iPhone 12 mini λόγω χαμηλών πωλήσεων

    Από τότε που παρουσιάστηκε η σειρά iPhone 12, οι πωλήσεις ήταν πολύ δυνατές και αναμένονται να συνεχίσουν έτσι. Εκτός, από μια συσκευή. Το iPhone 12 mini, το οποίο σύμφωνα με κάποιες αναφορές, έχει πλέον σταματήσει να παράγεται.

    Σύμφωνα με αναφορά της TrendForce, η παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου έχει φτάσει στο τέλος της, λόγω των πολύ χαμηλών πωλήσεων. Η εταιρία θα συνεχίσει να πουλάει το υπάρχον απόθεμα μέσα στους επόμενους μήνες. Επίσης, η συσκευή βρίσκεται προς πώληση στο Apple.com χωρίς να δείχνει καθυστερήσεις.

    Βέβαια η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει τη λήξη της παραγωγής του iPhone 12 mini, όμως συμπίπτει με μια αναφορά που είχαμε τον Φεβρουάριο από την J.P. Morgan, όπου έλεγε ότι η εταιρία σχεδίαζε να σταματήσει την παραγωγή κάποια στιγμή μέσα σε αυτό το τρίμηνο.

    Αυτό σημαίνει ότι τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη πωλήσεων της σειράς iPhone 13, το μοντέλο θα σταματήσει να υπάρχει. Επίσης, αναμένεται να σταματήσει η παραγωγή των μοντέλων iPhone 12 Pro και 12 Pro Max, αλλά και του iPhone XR. Έτσι, προς πώληση θα υπάρχουν τα iPhone SE, iPhone 11, iPhone 12 και η σειρά iPhone 13.

    Βέβαια, αντικαταστάτης του mini θα υπάρχει στη σειρά 13, παρά τις χαμηλές πωλήσεις. Η Apple όμως φαίνεται ότι έχει μάθει το μάθημά της και θα προωθήσει περισσότερο τα μεγαλύτερα μοντέλα.

    Σε ότι αφορά το μέλλον του mini μοντέλου, δεν γνωρίζουμε και πολλά αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν αναφορές που υποστηρίζουν ότι η Apple θα το αντικαταστήσει με μια οικονομική έκδοση του μεγάλου 6.7’’ flagship μέσα στο 2022 και ίσως να λέγεται iPhone 14 Max. Βέβαια όλα αυτά είναι ακόμα εικασίες. Ο χρόνος θα δείξει τι πραγματικά ισχύει.

    [via]

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles