21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Τέλος η… εξορία! Επιστρέφει ο Donald Trump στο Facebook

    Πριν από μερικές μέρες, έγινε γνωστό ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ζήτησε από τη Meta να ξεμπλοκάρει τους λογαριασμούς του σε Facebook και Instagram. Η εταιρεία είχε δεσμευτεί ότι θα απαντήσει σύντομα στο αίτημα και πράγματι το έκανε.

    Ο Trump, ο οποίος είδε τους λογαριασμούς του ανενεργούς μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο το 2021, επιστρέφει στα δημοφιλή social media μετά από δύο χρόνια περιορισμού. Το ban προέκυψε όταν ο ίδιος θεωρήθηκε ως υποκινητής βίας, αγνοώντας την πολιτική της εταιρείας. Η Meta όμως αποφάσισε ότι οι χρήστες του Facebook «θα πρέπει να μπορούν να ακούσουν την άποψη όλων των πολιτικών, ώστε να κάνουν συνειδητές επιλογές στην κάλπη». Aυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα παρακολουθείται στενά ο Donald Trump.


    Σύμφωνα με την εταιρεία, ο πολιτικός θα επιστρέψει στις πλατφόρμες τις επόμενες εβδομάδες αλλά «υπό αυστηρή επίβλεψη για την αποτροπή επαναλαμβανόμενων αδικημάτων» και θα πρέπει να συμμορφωθεί με τα πρότυπα της κοινότητας.

    Σημειώνεται ότι πρόσφατα, με σχετική επιστολή, ο Trump ζήτησε να αποκτήσει εκ νέου τον έλεγχο του λογαριασμού του πριν τις εκλογές του 2024, καθώς στο Facebook έχει περίπου 34 εκατ. followers και η συγκεκριμένη πλατφόρμα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προεκλογική του εκστρατεία το 2016. Μπορεί ο ίδιος να διαθέτει δικό το πλέον μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δεν είναι όμως της ίδιας δυναμικής.

    Διαβάστε επίσης:

    Crypto: 1 στους 2 χρήστες έχει πέσει θύμα κυβερνοεγκλήματος! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles